Free shipping in NL from € 200, - excluding VAT

Alle Nylondraad

Nylondraad

Choose filter

Categories
Colour
Kleur filter
Material
Materiaal filter
Size
Maat filter
Hole size
Diameter filter
Shape
Vorm filter

Price range

Product range - slider
213

Nylondraad

Nylondraad voor sieraden maken, staat ook bekend als nylon rijgdraad. Dit draad is speciaal gemaakt om toe te passen in allerlei soorten sieraden ontwerpen, van armbandjes tot halskettingen. Alle soorten nylon rijgdraad, of rijgsnoeren, zijn milieu-verantwoord geproduceerd van hoogwaardig kunststof materiaal.

Nylondraad - rijgdraad transparant

Dit nylondraad is transparant zodat in je sieraden ontwerp de focus blijft op de kralen die je er op rijgt. Het heldere doorzichtige rijgdraad neemt de kleur aan van de huid of stof waarop deze gedragen wordt.

Tip: "Zwevende kralen in een ketting"; Leuk om mee te experimenteren als je zelf sieraden aan het maken bent, is om bijvoorbeeld in een halsketting een zwevend effect van kralen te krijgen. Dit doe je door op het transparante rijgdraad een kraal vast te zetten tussen twee, bijna onzichtbare, kleine knijpkralen. Je laat dan tussen de volgende kraal een stukje doorzichtig draad als speling over, en bevestigt dan weer een nieuwe kraal tussen twee andere knijpkralen om zo dit effect te krijgen.

Ondoorzichtig nylondraad zwart

Werk je liever met ondoorzichtig nylon rijgdraad met dezelfde stevigheid dan is er ook het zwarte nylon rijgdraad in onze collectie.

Sterk rijgdraad

Ons nylondraad is super sterk en speciaal te gebruiken om sieraden, zoals armbandjes en kettingen, mee te maken.
Daarnaast is het makkelijk te knopen en, omdat het draad niet rekt,  is het mogelijk knijpkralen aan te brengen voor het plaatsen een sluitend slotje.

De draagkracht van het draad is afhankelijk van de dikte van het draad. Zo kan er bijvoorbeeld aan een meter van 0.70mm dikte een maximaal gewicht hangen van 19 KG. Vroeger stond dit nylondraad bekend als visdraad om sieraden mee te maken.

Nylondraad draaddikte

Werk je met kralen met een heel klein rijggaatje, dan raden wij onze 0.2mm of 0.25mm nylondraad aan. Het meeste gebruikte rijgdraad van nylon hebben de draaddikte van 0.3mm en 0.35mm.

Voor het maken van sieraden waar veel gewicht aan zit en  de rijggaatjes van de kralen groter zijn dan 0.8mm, dan is het rijgdraad van 0.7mm ideaal om mee te werken.

Bekijk ook onze andere speciaal geselecteerde rijgmaterialen voor professionals om sieraden mee te maken.

alle bedels en hangers categorie
ALLE KRALEN
nieuw. Nieuwe kralen collectie
onderdelen voor sieraden maken
showroom amstelveen banner 2100 x330
strass en crystals banner

 

Druppel kralen voor sieraden en accessoires
Glaskralen: een tijdloze hobby
Bugle Beads Staafjes Kralen
Alles over parels kopen
Kristal voor Beyoncé
Kralen worden bomen
Broches en spelden maken
Kruishangers en Kruis bedels: Trendy Sieraden