Login om prijzen te zien! Gratis verzending NL vanaf €200,- ex. BTW

Blaadjes kralen en hangers

Op zoek naar nieuwe sieraden-inspiratie met originele blaadjes kralen en hangers of andere onderdelen met bladmotieven? Dan is deze pagina iets voor jou. Blaadjes kralen en hangers worden, net als bloemen kralen, vaak verwerkt en samengevoegd in originele sieraden designs. In deze blog gaat het over hangers en kralen met bladmotieven om je te inspireren bij het maken van nieuwe sieraden.

Blaadjes Kralen en Hangers

 

In deze video die ook op ons YouTube-kanaal staat zie je wat je met deze leuke bladkraaltjes en hangers zou kunnen maken.

 

Geïnspireerd door de natuur

Onze kralen en hangers in bladvorm zijn geïnspireerd door de natuur, zoals blaadjes van bomen, maar ook van bloemen of zelfs fantasie-blaadjes om zo originele sieraden met een natuurlijke touch en look te maken.

kleuren blaadjes en hangers

Natuurlijke elegantie met organische vormen

Bladeren bieden een eindeloze bron van inspiratie voor sieradenmakers. Ontdek de schoonheid van de natuur en verwerk elegantie van bladeren in alles soorten  handgemaakte creaties. Een betovering met blaadjes kan in ieder soort ontwerp!

blaadjes kralen en hangers sieraden inspiratie

Breng organische vormen in je sieraden met onze collectie bladkralen en hangers. Ontdek een aantal mogelijkheden om originele maar ook stijlvolle trendy creaties te maken die jouw sieradenmerk of stijl weerspiegelen.

blaadjes kralen en hangers voor sieraden maken

Vijf manieren om blaadjes in nieuwe sieraden toe te passen:

Er zijn natuurlijk oneindig veel manieren om te werken met bladvormige kralen en hangers, maar hier hebben wij een kort overzicht met 5 sieraden soorten gemaakt waar je deze kralen en hangers kan toepassen en verwerken:

1. Kettingen met blaadjes:

Heb je zin om een nieuwe ketting te maken en wil je wel eens wat anders toevoegen aan je design? Geef dan een accent met een bladhanger als middelpunt van bijvoorbeeld een kralenketting. Of kies voor gedetailleerde blaadjesmotieven voor een verfijnde uitstraling. Combineer makkelijk met bijpassende kralen en bedels voor een trendy look.

Ketting met blaadjes inspiratie

2. Blaadjes in Armbanden:

Laat de natuur om je pols bloeien met blaadjesmotieven. Gebruik bladhangertjes als bedels of kies voor subtielere bladvormige kralen. Creëer een organische touch met originele blaadjes toevoegingen.

blaadjes kralen en hangers sieraden inspiratie

3. Blaadjes-Oorbellen:

Blaadjes om oorbellen mee te maken zijn helemaal hot. Ze brengen ze een vleugje verfijning naar je oren als blaadjeshangers. Kies voor kleine bladvormen of de wat grotere gedetailleerde bladeren voor een subtiele charme. Combineer verschillende kleuren en vormen voor een speelse maar ook elegante uitstraling.

4. Ringen:

Transformeer eenvoudige ringen in opvallende designs met bladmotieven. Denk aan blaadjes glaskralen of kunststof bladeren hangers voor een driedimensionale effect. Laat vingers en handen stralen met stijlvolle bladmotief details.

5. Sieradensets:

Hou je meer van combinaties van verschillende soorten sieraden? Maak dan een natuurlijke harmonie met bijpassende sets van deze kettingen, armbanden, oorbellen en ringen met bladmotieven. Kies voor dezelfde of juist tegengestelde (complementaire)  kleuren en vormen blaadjeshangers voor een complete op de natuur geïnspireerde look.

Glaskralen in de vorm van een blaadje

Symboliek van bladeren en blaadjes in sieraden

Je kan natuurlijk aan ieder sieraden-ontwerp of vorm een eigen naam of betekenis geven waarvan jij vindt dat die het beste past, maar bladeren hebben eigenlijk ook een hele rijke symboliek die al eeuwenlang sieradenmakers, net als kunstenaars inspireert. Een bladvorm in sieradenontwerpen kan vaak verschillende betekenissen hebben  zoals bijvoorbeeld:

  • Groei en ontwikkeling: Hierbij staat de de cyclus van bladgroei centraal; Van knop tot volwassen blad, symboliseert de voortdurende groei en ontwikkeling in het leven.
  • Vruchtbaarheid en overvloed: De bladeren, die voedsel produceren voor de planten en bomen, worden geassocieerd met overvloed en de vruchten van hard werken.
  • Dood en wedergeboorte: De jaarlijkse val van bladeren en hun terugkeer in de lente symboliseren de cyclus van dood en wedergeboorte in de natuur.
  • Vrede en overwinning: In veel culturen worden bladeren gebruikt als symbool van vrede en overwinning, zoals in kransen voor winnaars.
  • Genezing: In heilige geschriften maar ook in traditionele geneeskunde worden bladeren geassocieerd met genezing en het vermogen om ziekten te genezen.

blaadjes kralen en hangers sieraden inspiratie oorbellen met blaadjes

Originele Blaadjes Kralen en Hangers voor sieraden maken – Welke naam?

Het geven van een naam aan een sieraden-ontwerp is vaak handig. Ook al is het een nummer, zo weet jij het beste welk ontwerp welke is en wat voor kralen en onderdelen je daar voor nodig hebt om er nog een te maken als je de andere verkocht hebt. Het geven van een produktnaam is natuurlijk ook belangrijk als je sieraden wil aanbieden voor de verkoop. Vind je het belangrijk een verhaal te koppelen aan je ontwerp?  Dan kan dit heel goed met betaalbare bladvormige sieraden-onderdelen en kralen, zoals je net hebt kunnen lezen in de paragraaf hierboven. Verwerk de vorm van het blaadje in je naam. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan een “Leaf of Life”- collectie Pink, Green, etc. De keuze is aan jou.

Meer Blaadjes Kralen en Hangers sieraden-inspiratie nodig?

Heb je toch nog meer sieraden inspiratie nodig. Ga er dan eens op uit en leg je focus op bijvoorbeeld verschillende vormen en kleuren van echte bladeren in het park, bos of weide: De natuur biedt een oneindige bron van inspiratie voor bladmotieven in sieraden.

Experimenteer met verschillende materialen en technieken: Er zijn talloze manieren om bladmotieven te verwerken in sieraden, van eenvoudige kralenpatronen tot complexe wire-wrapping technieken.

Blaadjes kralen en hangers voor sieraden maken

Tips en Trucs Blaadjes Kralen en Hangers:

Kleur en diepte: Experimenteer met verschillende kleuren en materialen voor een boeiende en levendige uitstraling. Gebruik donkere kleuren achter heldere kleuren om zo meer diepte te krijgen in je ontwerp.

Gelaagdheid: Combineer blaadjesmotieven met bijvoorbeeld bloemhangers voor een organische maar ook romantische look.

Mix met metalen of kunststof met een metal look: Varieer tussen glas en metalen kralen in bladvorm met goud, zilver en brons voor een strak en natuurlijk gevoel. Maak het zo origineel mogelijk zoals jij het wil. Wat kan er fout gaan.

blaadjes van kunststof met een metal look

Kortom

Kralen en hangers met bladmotieven in oorbellen, armbanden en kettingen toepassen is een prachtige en veelzijdige manier om nieuwe sieraden te ontwerpen en maken. Met hun symboliek van groei, vrede, net als de kracht van de natuur, kunnen bladkralen en -hangers nieuwe  sieraden designs een unieke maar juist ook een inspirerende touch geven.

Er zijn bladkralen en hangertjes in diverse natuurlijke, maar ook vrolijke, kleuren,waardoor ze perfect zijn voor het creëren van originele sieraden. In verschillende soorten materiaal verkrijgbaar.

Het bijzondere van onze blaadjes-collecties, is dat deze betaalbare kralen en hangers momenteel alleen verkrijgbaar zijn ons of bij onze partner voor particulieren (voor als je geen KVK hebt).

Shop nu onze collectie bladeren kralen en onderdelen.

blaadjes voor oorbellen maken sieraden inspiratie

#bladsieraden #bladhangers #creativity #creativiteit #sieradenmaken #DIY #inspiratie #sieradeninspiratie

Toegepaste materialen

Inloggen

Ben je nieuw hier? Registreer je hier