Login om prijzen te zien! Gratis verzending NL vanaf €200,- ex. BTW

Sieraden maken met rechthoekige staafjes kralen

Sieraden maken met rechthoekige staafjes kralen voor prachtige nieuwe creaties. Maak unieke sieraden met onze unieke rechthoekige staafjes! Op deze sieraden-inspiratie-pagina gaat het over sieraden maken met Boheemse rechthoekige staafjes kralen van glas. Wat kan je er mee en waar zijn deze kralen hebt beste geschikt voor? We geven je een aantal nieuwe inspiraties en tips om zo je eigen stijl te vinden.

sieraden maken met staafjes kralen 7

Rechthoekige staafjes met mooie afrondingen zijn kralen die veel mogelijkheden bieden voor het maken van nieuwe sieraden. Ze zijn er in verschillende kleuren, waardoor je heel veel kan variëren. In deze blog vind je inspiratie voor het maken van unieke sieraden met rechthoekige staafjes. Deze kralen staan ook bekend als buisje kralen

Eenvoudige elegantie met sieraden maken met rechthoekige staafjes kralen

Minimalistische ketting of armband: Maak een minimalistische ketting of armband door een rechthoekige staafje aan een fijne ketting te hangen. Kies voor een staafje van zilver of goud voor een klassieke look, of ga voor een staafje van een opvallende kleur zoals koper of messing.

Combineer verschillende staafjes: Combineer verschillende rechthoekige staafjes met andere staafjes maar ook met andere kralen in verschillende maten en kleuren om een originele kettingen of andere ontwerpen te maken.

Statement oorbellen: Maak statement oorbellen door een rechthoekige staafje op een kettelstift of nietstift te plaatsen en ze als hangertje in een oorbel te verwerken.

sieraden maken met staafjes kralen 6

Speels en kleurrijk sieraden maken met rechthoekige staafjes kralen

De speelse en duidelijk kleuren van deze kralen geven je de mogelijkheid om simpele, maar ook complexe designs te maken.

Geometrische oorbellen: Gebruik rechthoekige staafjes om geometrische oorbellen te maken. Combineer verschillende kleuren en kralen om een unieke look te creëren.

Funky ketting: Maak een funky ketting door juist alleen deze rechthoekige staafjes achter elkaar te rijgen, maar ook juist te combineren met  andere kralen.

Glamour toevoegen: Voeg een vleugje glamour toe aan je sieraden door rechthoekige staafjes te combineren met Preciosa kristallen, maar ook met glasparels in barok vorm of rond.

et Preciosa kristallen of glasparels

Tips voor sieraden maken met rechthoekige staafjes kralen

Het zoeken en vooral vinden van inspiratiebronnen is altijd een leuk deel van het  proces bij het maken en “voor-ontwerpen” van je nieuwe designs. Om nog meer inspiratie te krijgen, kan je hier ook altijd veel nieuwe inspiratie vinden.

 • Op de website van Glaser
 • Online sieradenwinkels net als sieradenboeken
 • Pinterest, maar ook Instagram, net als TikTok
 • YouTube-tutorials

ronde kralen afgewisseld

Materialen

 • Rechthoekige staafjes
 • Draad
 • Kralen
 • Preciosa parels

Maak je eigen unieke sieraden!

Met een beetje creativiteit kun je met onze rechthoekige staafjes prachtige sieraden maken. Laat je inspireren door de tips en ideeën in deze blog en ga aan de slag!

rechthoekige staafjes in sieraden

Extra tips

 • Verkoop je zelfgemaakte sieraden online of op lokale markten of begin een webshop of makkelijker op Etsy, maar ook op bijvoorbeeld Faire.
 • Geef je sieraden ontwerpen een eigen stijl voor je sieraden merk voor je klanten die op zoek zijn naar unieke handgemaakte sieraden
 • Maak sieraden in opdracht.
 • Veel plezier met het maken van je eigen unieke sieraden!

parels met staafjes en buisjes kralen

Heb je geen kvk inschrijving? Bezoek dan onze online kralen en onderdelen partner voor particulieren.

Toegepaste materialen

Inloggen

Ben je nieuw hier? Registreer je hier