Login om prijzen te zien! Gratis verzending NL vanaf €200,- ex. BTW

Alle Chevron kralen

Chevron kralen

Kies filter

Categorieën
Kleur
Kleur filter
Materiaal
Materiaal filter
Maat
Maat filter
Diameter rijggat
Diameter filter
Vorm
Vorm filter

G5100

50 gram

Tijdelijk uitverkocht

NL: Binnenkort online. Heb je dit artikel nu al nodig? Neem dan contact op met onze service-afdeling. EN: Soon available online Do you need this item already? Please contact our service desk via email info@glaser.nl

TEL 0031206844744 Artikel Nummer

Chevron kralen beads kopen

Chevron beads kralen kopen kan in onze kralen groothandel webshop van Glaser. Chevron kralen zijn gemaakt van glas en in diverse maten en vormen beschikbaar. Bestel ze eenvoudig en veilig in onze showroom en kralenwebshop.

Chevron kralen zijn speciale glaskralen die aan het einde van de viertiende voor het eerst werden gemaakt in Venetië. Ze worden ook wel rosetta (roos) kralen of sterkralen genoemd omdat ze een stervorm hebben in het glas van de kraal.

Hoe worden chevron kralen gemaakt?

De handmatige techniek om chevron kralen te maken is ingewikkeld en kost veel tijd, de chevrons in ons assortiment zijn betaalbaar en hebben meerdere kleurlagen om extra dynamiek te geven aan je ontwerp. Maak ook opvallende sieraden met kleine Chevron kralen of combineer de kleine gekleurde kralen met diverse andere kralen voor unieke resultaten.

Chevron kralen worden van gesmolten glas uit de oven getrokken kralen waar er eerst glasstaven van worden gemaakt die gevormd zijn met speciaal stervormige mallen. De kralen kunnen uit meerdere verschillende kleuren bestaan. Meestal een combinatie van rood, wit, blauw en zwart, maar ook geel en groen.

Het is meestal een gevarieerd aantal opeenvolgende glaslaagjes van gekleurd glas waarbij de oorspronkelijke kern is gevormd uit een gesmolten glasbal die ontstaat als er via een blaaspijp een luchtbelletje in het midden van het glas wordt geblazen om zo de opening, het oog van de kraal te krijgen. Bij het maken van meer laagjes wordt het gesmolten glas weer in een stervormige mal met ongeveer 5 tot 15 sterpuntjes geduwd. Er kunnen verschillende lagen glas worden aangebracht, terugkerend naar de mal zoals gewenst, om voor elke laag een ster-,  effen of glad effect te krijgen.

Nadat alle lagen zijn aangebracht op de glasstaaf, worden metalen platen aan de uiteinde het nog hete glas bevestigd en wordt de staaf uitelkaar "getrokken" tot een lange glasstaaf door dus beide uiteinden in tegengestelde richtingen uit elkaar te rekken. De bubbel in het midden van de glasbal rekt zich ook uit samen met de langer wordende staaf en vormt daarmee meteen het rijggat in de kraal. De afgekoelde lange glasstaaf wordt dan in kleine stukjes gesneden of gehakt die dan een sterpatroon in dwarsdoorsnede van de kralen laten zien. Deze kleine stukjes kunnen dan worden geslepen of gefacetteerd om het unieke karakteristieke chevronpatroon te laten tonen. Het chevronpatroon wordt  extra zichtbaar nadat de uiteinden van de kralen zijn geslepen. Alleen de rosetta, of sterkralen met geslepen facetten en hun binnenste lagen blootgestelde patronen, worden "chevron" kralen genoemd. Alle platte sterkralen met platte uiteinden worden eerder rosetta of  sterkralen genoemd.

Chevron kralen bij Glaser

Ontdek onze collectie chevron beads glas kralen en de lange historie die aan deze kralen gekoppeld zijn in de collectie van Glaser en verwerk ze in sieraden, kunst of accessoires die passen bij jouw stijl.