Gratis verzending vanaf €200,- exclusief BTW

Alle Rocailles

Rocailles

Kies filter

Categorieën
Categorieën
Kleur
Kleur filter
Materiaal
Materiaal filter
Maat
Maat filter
Diameter rijggat
Diameter filter
Vorm
Vorm filter

Prijsbereik

Product range - slider
01000

Rocailles kopen

Rocailles kopen doe je als je zelf sieraden maken leuk vindt, goed bent in borduren, of dat je weefpatronen met deze glaskralen op een weefraam samenstelt. De rocailles zijn fijne kleine kralen van glas om nieuwe sieraden, borduurwerken/embroidery of weefpatronen mee te maken.

Alle rocaille kralen hebben een gelijkmatige vorm en zijn gemaakt van gerecycled duurzaam geproduceerd glas om er speciaal uitgelijnde, symmetrische of fijne ontwerpen mee te creëren. Ze staan ook bekend als borduurkralen of seed beads en worden ook in vele andere creatieve toepassing gebruikt. Zoals dus bij het maken van borduurwerken of om er mee te weven en er traditionele en originele patronen of figuren mee te maken.

Rocailles worden het meest gebruikt bij het maken van nieuwe sieraden zoals in armbanden, halskettingen en oorbellen maar ook in accessoires zoals brillenkoorden, trendy telefoonhoesjes-  koordjes en kunstwerken.

Naam, soort en maat

De naam “rocailles” is een eigenlijk een verzamelnaam voor deze gelijkvormige kleine glaskralen die in verschillende grootte worden gemaakt, van soms kleiner dan een millimeter tot enkele millimeters groot.

Onze collectie rocaille kralen zijn beschikbaar in 2mm, 3mm en 4mm, ook wel bekend als de maten 11/0, 8/0 en 6/0. Deze maataanduiding wordt gebruikt omdat er soms maar 0,1 millimeter verschil kan zitten tussen de maten. Er zijn natuurlijk ook nog andere maten beschikbaar, maar dit zijn, volgens onze ervaring, de meest gebruikte en gangbare rocailles. Heb je met je bedrijf toch een andere maat nodig, neem dan contact op met onze serviceafdeling.

Welke maat rocaille vind jij het fijnst om mee te werken van onze collectie en welke sieraden of borduurwerken zou jij hier mee gaan maken? Hippe gekleurde rocaille kralenarmbandjes, rocaille kralen kettingen, oor-hangertjes of iets nieuws borduren op kleding met een combinatie van bij elkaar passende kleuren rocailles in armbandjes? De keuze is aan jou.

Naast de rondvormige afwerkte soorten zijn er ook gelijkvormige borduurstaafjes. Deze borduurstaafjes worden ook wel bugle beads, of bugle kralen genoemd en zijn er ook in verschillende maten, kleuren en afwerkingen. Zoals de gestreepte bugle rocailles (LINK).

Preciosa Rocailles boheemse top kwaliteit

Voor de beste kwaliteit rocaille kralen zijn onze Preciosa rocailles de beste keuze voor alle professionals. In het gebied van Preciosa maken ze deze kralen al meer dan 450 jaar met de daarbij nieuwe en opgedane kennis en ontwikkelingen.

Wat zijn jou favoriete rocailles en met welke kleuren werk jij het liefst? "PS: Het is nu bijvoorbeeld helemaal hot om zelf sieraden te maken met deze rocailles en ze te combineren met iets grotere glas- en kunststof parels."

Ontdek nu ons uitgebreide collectie rocailles en combineer deze originele, in de Bohemen gemaakte, kleine glaskraaltjes van Preciosa, met andere kralen om zo je eigen unieke sieraden, borduur- of weef-ontwerpen te maken.

Wil je meer weten over rocailles en hoe ze, bijvoorbeeld, worden gemaakt? Lees dan onze blog [LINK NAAR BLOG) waarin we je alles vertellen wat je moet weten over rocailles en waar je op kunt letten. Van vormen, maten, tot aan welke soorten kleuren en kleurbewerkingen er zijn. Wil je al onze kleuren en maten rocailles in het echt zien, breng dan een bezoek aan onze  kralen groothandel showroom in Amstelveen (KVK inschrijving verplicht).

Belangrijke kenmerken rocailles:

Klein in formaat - Rocailles zijn kleine gelijkmatig  gevormde kralen van glas die een variëren van minder dan een millimeter tot een aantal millimeters in diameter zijn. Hierdoor zijn ze perfect voor het maken van fijne en gedetailleerde sieraden, embroidery borduurwerken en weefpatronen

Maat aanduiding - Ze zijn bij Glaser verkrijgbaar drie verschillende standaard maten beschikbaar. Deze maten worden van aangeduid met cijfers zoals 11/0, 8/0, en 6/0, waarbij bij Glaser de 11/0 de meest werkbare kleinste is en de 6/0 de grootste. In millimeters is dit van klein naar groot respectievelijk circa 2 mm, 3 mm en 4mm, waarbij de maat 6/0; mag en kan variëren per kleur tussen 3,7 mm tot en met 4,3 mm.

Afgeronde vorm - De meeste rocailles hebben een afgeronde ronde vorm. Daarnaast zijn er ook borduurstaafjes met afgeronde vormen die ook bekend staan als bugle beads en hebben de vorm van staafjes kralen.

Diverse kleuren - Rocailles zijn bij ons verkrijgbaar in een veel  kleuren, waardoor sieraden ontwerpers, kunstenaars, wevers en borduur-specialisten veel mogelijkheden hebben om originele kleuren combinaties te creëren in nieuwe ontwerpen. Van transparante rocailles tot de ondoorzichtige opaque varianten tot de half of semi-transparante rocailles.

Veel soorten kleurafwerkingen - Rocailles kunnen verschillende kleur afwerkingen hebben, zoals mat, glanzend, iriserend, metallic en transparant, wat extra dimensie aan sieraden toevoegt. Ook zijn er silver-lined varianten waarbij er in het rijggaatje een zilveren afwerking is voor een extra glimmend effect.

Even belangrijk om te weten is dat het aantal gedompelde, of geverfde rocialle kralen van Preciosa een hele sterke kleurcoating  hebben, vergeleken met andere rocailles van producenten in bijvoorbeeld Azië. Wel adviseren wij om contact met parfum te vermijden!

Rijggaatje - De meeste rocailles hebben één rijg-gat in het midden die per grootte van het kraaltje verschillen in maat, afhankelijk hoe groot de rocaille is. Hoewel er ook sommige varianten bestaan met twee gaatjes voor complexere ontwerpen. Deze heten Tila beads en kunnen per minimale afname van 10 KG per kleur speciaal bij ons besteld worden.

Veelzijdig - Ze worden op vele professionele manieren en als hobby materiaal toegepast in sieraden ontwerpen en zijn, door hun gelijkmatigheid in vorm makkelijk om symmetrische effect en te creëren, ideaal om mee te weven, borduren en haken terwijl ze ook kunnen worden gecombineerd met andere soorten kralen en materialen. Zo krijg je een leuk contrast als je glas kralen van 3mm of 4mm met 3mm ronde houten kralen combineert.

Traditioneel of nieuwste trend - Rocailles, uitgevonden en ontwikkelt in Venetië, rond het jaar 1500 waar later de productie langzaam werd verplaatst naar de Bohemen, zijn al eeuwenlang erg populair en worden, naast het maken van sieraden vaak gebruikt in traditionele en culturele ambachtelijke technieken, zoals bijvoorbeeld op kleding, accessoires en sieraden van inheems Amerikaanse bevolkingsgroepen tot Afrikaanse sieradenontwerpen, accessoires en kunsttoepassingen.

Detailwerk - Je kan met deze kleine kralen heel gedetailleerd en symmetrisch werken. Door het kleine formaat zijn rocailles ideaal voor het toevoegen van subtiele details, kleurcombinaties en patronen in sieraden, op kledingstukken en accessoires.

alle bedels en hangers categorie
ALLE KRALEN
nieuw. Nieuwe kralen collectie
onderdelen voor sieraden maken
showroom amstelveen banner 2100 x330
strass en crystals banner