Login om prijzen te zien! Gratis verzending NL vanaf €200,- ex. BTW

29 feb 2024

Kralengroothandel

In deze blog gaat het over kralengroohandel Glaser. De langst bestaande kralengroothandel van Noord Europa. We gaan het hebben over een stukje geschiedenis en een aantal bijzondere projecten waaraan wij met trots een bijdrage hebben kunnen leveren. Bij veel van onze klanten staan we bekend als Glaser, Glaser Quality Beads, maar ook gewoon nog onder Glaser Amsterdam, Glaser kralen en natuurlijk de oude handelsnaam: Handelsonderneming V.J.F. Glaser BV.

Over Ons

Welkom bij Glaser Quality Beads, de kralengroothandel met showroom en magazijn in Amsteveen – Groot-Amsterdam. Wij bieden een breed assortiment aan hoogwaardige kralen, strass en sieradenonderdelen. Onze collectie is geliefd bij professionele sieradenmakers, modeontwerpers en kunstenaars. We staan bekend om onze duurzame producten en gerichte klantenservice. Bezoek onze showroom in Amstelveen of bestel hier online via deze b2b kralenwebshop op glaser.nl.

Onze speciale collectie kralen en bijouterie-onderdelen, gecombineerd met ons advies aan B2B-klanten in creatieve branches, behoort tot de kern van onze activiteiten.

Kralen vakkennis

Ons assortiment aan kralen en sieraden onderdelen bestaat uit vele soorten artikelen voor het maken van kant-en-klare sieraden of andere creatieve projecten, van hobby knutselwerken, accessoires tot kunst. De collectie varieert voortdurend van duurzaam geproduceerde glaskralen, imitatie kunststof sieraad onderdelen tot glas parels, bedeltjes en metalen kralen van strasssteentjes .

Strass stenen Specialist

Wij leveren kristal kralen, maar ook de strass plakstenen van SWAROVSKI en PRECIOSA. Met onze opgebouwde kennis, net als onze ervaring is het geven van technisch advies en ondersteuning bij het maken van nieuwe sieraden, accessoires en modeontwerpen, met kristallen strass stenen voor ons aan de orde van de dag. De showroom en magazijn in Amstelveen bieden een uitgebreidere selectie in vergelijking met onze online kralen groothandel webshop.

Toewijding en inlevingsvermogen

Wat ons bijzonder maakt is, naast onze toewijding, creatief inlevingsvermogen en klantenservice, een combinatie van onze speciaal voorgeselecteerde kralen en sieradenonderdelen voor het maken van nieuwe originele sieraden, show-kleding, couture en kunst-ontwerpen. Directe levering uit voorraad, maar ook specifieke speciale bestellingen op aanvraag. Onze showroom in Amstelveen geeft de mogelijkheid onze kralen en onderdelen en materialen in het echt en “live”, te ervaren. Wij staan klaar voor geven van gericht advies voor de nieuwste creaties.

Duurzaamheid

Wij werken alleen met artikelen die op gecertificeerde productieafdelingen met veilige werkplekken worden vervaardigd en waar duurzaamheid en milieuvriendelijkheid voorop staan. Onze kunststof kralen en verpakkingen zijn, bijvoorbeeld, gemaakt van gerecycled materiaal. Onze houten kralen zijn afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en voldoen aan de hoogste FSC-normen. Al onze artikelen voor het maken van sieraden, mode- en kunstwerken, in onze hele collectie, voldoen aan wettelijke Europese milieu- en veiligheidsnormen waarbij alle metalen kralen en sieraden onderdelen nikkelvrij zijn.

Onze klanten

Onze klanten bestaan uit veel verschillende soorten B2B-klanten, waaronder sieradenmakers, modeontwerpers, couturiers, dans- en theaterproducties en kunstenaars. Wij leveren aan startende en gevestigde professionals. Ook leveren wij kralen en materialen aan bruidskleding-sieradenmerken, carnaval kleding producties, line-dancing- showkleding-, stage-wear-, en bijouterie ontwerpers maar ook aan couturiers, kralenwebwinkels, kralenwinkels, stylisten, kunstenaars, mediaproducties zoals voor reclames, decorbouw, scholen, theaterproducties, pretparken, pretpark producties, musical producties, circuskleding -, dans-, en online producties.

Tevreden relaties

Trots zijn wij op onze langdurige aanwezigheid in de branche en erkenning die we door de jaren heen hebben ontvangen van al onze collega’s in Nederland en daarbuiten.

Bij Glaser Quality Beads hebben we met veel starters en vooraanstaande namen, de eer gehad om aan opmerkelijke creatieve projecten deel te mogen nemen. Onze producten en vakkennis hebben de weg gevonden naar bekende namen in de bijouterie- en modewereld maar ook de entertainmentindustrie en musea;  zoals het Rijks- en Tropenmuseum, de Hermitage, de “Historische Hollandse kralentuin” (met een opvallend geschiedenis technisch leerzaam verhaal…) in de Zaanse Schans en Het Zuiderzeemuseum, en kunst-scene. Hier een aantal van de voor ons opmerkelijke hoogtepunten:

Bekende sieradenontwerpers, zoals Rodrigo Otazu, Anna en Nina, Gem Kingdom, Jana Miklosova van Chyba Jewelry ontwerper voor oa: Ronald van der Kemp en Vlisco), Bibi van der Velden, TOV, Vedder & Vedder, Hans Appenzeller, Martha Meijer, Bibi Alhaja, Godly Jewels, en Fiva zijn ooit hun carriere begonnen met, of kopen nog steeds, onze kralen en sieradenonderdelen.

Haute couture, shows en kunst

Onze kralen en materialen zijn ook vaak gebruikt in en op creaties van bekende couturiers zoals; Jan Taminiau, Claes Iversen, Iris van Herpen, Ronald van der Kemp, Ferry Schiffelers, Peter George D’Angelino Tap, Bas Kosters, Mart Visser, Paul Schulten, Viktor & Rolf,  MAISON the FAUX, Edwin Oudshoorn, Rosalie Boonstra, Fong Leng, Frans Molenaar, Max Heymans, Edgar Vos, en Frank Govers. Ook de ontwerpen van show- en podium kleding-architect Prince Charming (Tycho Boeker), met kralen en borduurwerken, strass en opnaaistenen ontwerpen voor muziek-acts, circusartiesten, en entertainment artiesten als Hans Klok, de Toppers, Trijntje Oosterhuis en Eurovisie-Songfestival-acts Edsylia Rombley en Og3ne kunnen natuurlijk niet ongenoemd blijven.

We hebben ook kralen en “glitter”-onderdelen geleverd aan veel entertainment producties voor live-shows, van burlesque tot internationale musicals en theaterproducties, en bijvoorbeeld ook voor carnaval producties , Dinner Shows, Holiday on Ice, Nederlandse Opera en Ballet Amsterdam, Opera Parijs, Efteling-attractie Fata Morgana met de schatkamer met “sprankelende diamant stenen”, alle Nederlandse musical producties en dansproducties. Onlangs zijn er nog zwarte JET kleurige kristallen flatbacks in de maat SS20 en SS16 van het merk SWAROVSKI geleverd aan het productie team van Daily Paper voor op de kleding van Beyoncé met haar het liveoptreden in de Amsterdam Arena in juni 2023, in opdracht van het kledingmerk Daily Paper.

Bijzondere kunstwerken van opkomende en gerenommeerde kunstenaars als Larissa Schepers, Dewi Vingerling, Natasja van der Meer, Jorge Manes Rubio, Priya Sundaravalli Sudharsa, Preta Wolzak en Martha Meijer zijn tot stand gekomen met onder andere kralen en sieraden materialen van Glaser.

Kortom, onze klanten en relaties, van sieradenmakers, mode ontwerpers tot kunstenaars, hebben altijd hun positieve ervaringen gehad en gedeeld met onze artikelen, service en samenwerking; waar we heel dankbaar voor zijn. Bij Glaser Quality Beads gaan we verder dan alleen het leveren van losse kralen; we zijn een betrouwbare partner in het leveren van artikelen om de creativiteit voor alle soorten talenten in diverse branche-gerichte industrieën te blijven stimuleren.

Creatieve assistentie

Het team bij Glaser Quality Beads bestaat uit enthousiaste professionals, toegewijd aan het ontdekken en aanbieden van originele of nieuwste, maar toch wel het belangrijkst, meest effectieve artikelen in combinatie met de toepassing en het creatieve doel daarvan. Van generatie op generatie is kennis doorgegeven, doorgekregen en zijn specialisaties verder uitgebreid. We koesteren het creatieve proces van begin tot eind en zijn altijd blij de eindresultaten van onze klanten, met onze selectie kralen en onderdelen, te mogen bewonderen.

Kralen voor commercials

glaser kralen voor young capital reclame

Op een dag kwam er een productie-team van een reclame bureau binnen in de showroom, die in opdracht van een bekend uitzendbureau kralen nodig had die leken op diamanten en die dan uit de lucht vielen. Die hadden wij natuurlijk (zie links op de foto) van glas. De kralen zijn uiteindelijk meegenomen naar de Sahara in Marokko voor het schieten van de reclame (zie twee witte doorzichtige bakjes en de trap). Als je ze wil, kan je hier de video van de hele commercial zien.

Gezamelijke liefde voor kleur en materiaal

Wij delen een gezamenlijke liefde voor kleuren, soorten materialen, kralen, mode en sieraden trends en de boodschap die daar mee samen gaat of ontstaat. Onze filosofie is gebaseerd op het assisteren van creatieve vernieuwende klanten en hun unieke visie(s) te realiseren. Kortom te helpen bij  het verkrijgen van een optimaal creatief resultaat in welk soort design dan ook. Wij weten dat klanttevredenheid centraal staat en zijn er om te ondersteunen in elke nieuwe creatieve “kralen” uitdaging.

Assisteren en adviseren

Assisteren, adviseren en visies tot leven brengen in unieke sieraden, kunst- en modeontwerpen behoren tot onze missie. Maak de nieuwste armbanden, halskettingen, oorbellen en andere soorten ontwerpen volgens de laatst trends, irriteer en begin een nieuwe! Bij Glaser Quality Beads ben jij dé ontwerper van nieuwe sieraden, couture-, kunst en accessoires ontwerpen.

Historie, heden en toekomst

Het in 1935 begonnen familiebedrijf, startte onder de naam “Handelsonderneming V.J.F. Glaser N.V”, met de verkoop van houten speelgoed en houten kralen in Amsterdam Centrum. Na WOII, gevestigd op de Brouwersgracht 136 in Amsterdam, van 1949 tot 1994, samen met een maandelijkse beurs-stand in het Koninklijk jaarbeursgebouw tijdens de TradeMarts in Utrecht.

 

Van 1994 tot 2021 vestigde het bedrijf zich in de Elementenstraat 10 in Amsterdam Sloterdijk, waarna ze in 2012 onder de bedrijfsnaam Glaser Quality Beads verder gingen, om in 2021 met de showroom en magazijn te verhuizen naar de huidige locatie met showroom en magazijn aan de Meerlandenweg 62 in Amstelveen, in de regio groot Amsterdam. Makkelijk bereikbaar met de auto.

[Foto: Glaser Amsterdam – “On memory lane”; met oprichter W.G.O. de Ruiter samen met zijn vrouw V.J.F. de Ruiter-Glaser en zijn dochters Renate, Ingrid,  vertegenwoordiger de heer Van der Zande en alle andere toegewijde familie, collega’s en stagiaires.]

Sinds het begin van oprichting gaat onze reis verder en zijn we dankbaar, om samen met jou, creatieve hoogtepunten te blijven bereiken. Of je nu een ervaren, startende sieradenmaker of professioneel ontwerper bent, bij Glaser is er altijd iets nieuws te ontdekken.

Jouw creativiteit, samen met onze wisselende kralen-collecties en uitgebreide bijouterie-onderdelen in het assortiment, verbindt ons en wij zijn daarom altijd bereid jou te kunnen ondersteunen bij het creëren van nieuwe en unieke sieraden, mode en kunst ontwerpen.

Het Glaser logo

Wat is de betekenis van het logo van Glaser ? Het logo van Glaser symboliseert een ronde blauwe kraal waar een blauwe draad doorheen is geregen gecombineerd met de naam Glaser. Het logo is ontworpen door graficus, lithograaf, tekenaar en etser Riek Wesseling begin jaren 1950.

Bij de oprichting, rond 1935 was de officiële bedrijfsnaam, Handelsonderneming V.J.F. Glaser N.V., vernoemd naar de meisjesnaam van onze oma Valerie Glaser, geboren in de Bohemen; de omgeving waar nu, en al meer dan 400 jaar, nog steeds veel glaskralen worden gemaakt. Oorspronkelijk is de naam een beroepsnaam voor een glasblazer of glazenmaker.

Een kraal 

Verhaal
een kraal
rond van glas
zwevend in de ruimte 

Een potentie
een canvas
voor creatie
in een lege ruimte

Daar verderop
een rijgdraad
uit het niets
met een doel

Naderend
fluisterend
met anticipatie
begint een dans

De reis van het draad
door het oog van de kraal
een wonder, een daad
van transformatie 

Van alleen
naar verbonden
van potentieel
naar verwezenlijking 

Samen niet langer alleen
deel en geheel
een verbinding
kracht van eenheid 

De kunst van ’t kralen
een dans
met precisie
geduld en passie

Ons logo gebruiken op één van jouw social media platforms? Dat kan; via Giphy.com app en zoek op de term “bead” als zoekwoord en ons logo verschijnt om gebruikt te worden in jouw posts!

Binnenkort

Binnenkort een overzicht van de kralen markt online en offline en meer over kralengroothandels in en buiten Nederland en bij welke kralen groothandels je nu het beste kralen kan kopen van goedkope tot dure van vintage tot originele luxe, maar ook dure kralen. Wij hebben de al veel marktbewegingen met hoogte en dieptepunten meegemaakt en hebben een goed beeld waar je nu echt goede kralen kan kopen.

Contact

Geïnspireerd geraakt je creativiteit extra te stimuleren en deze verder te ontwikkelen of uit te breiden met onze collectie kralen en sieraden-onderdelen? Bezoek dan onze webshop op www.glaser.nl voor ons speciale online assortiment.

Met vriendelijke groet,
Team Glaser Quality Beads (GQB)

“Beads & beading supplies since 1935”

Inloggen

Ben je nieuw hier? Registreer je hier