Login om prijzen te zien! Gratis verzending NL vanaf €200,- ex. BTW

07 mrt 2024

Metalen kralen met E-coating

Ben je helemaal klaar met dat jouw metalen kralen en sieradenonderdelen die je waarschijnlijk voordelig hebt aangeschaft snel verkleuren of roesten? Maak dan kennis met E-coating kralen en sieraden onderdelen van Glaser! Deze vrij nieuwe geavanceerde coating-techniek biedt een duurzame bescherming. Dit en geeft daardoor je sieraden-creaties met metalen kralen een prachtige uitstraling. In deze blogpost lees je veel over de voordelen van onze met E-coating bewerkte metalen kralen en sieraden onderdelen en hoe ze jouw nieuwe sieradenontwerpen nog duurzamer en mooier kunnen maken, samen met je creativiteit.

Wat is E-coating bij kralen en sieraden-onderdelen?

E-coating is een geavanceerde metalen kralen productie-techniek waarbij een dun laagje corrosiebestendige en weersbestendige primers op metalen oppervlakken worden aangebracht in een waterdragend bad met behulp van elektriciteit. Deze stevige coating fungeert als een barrière tegen roest, maar kan ook de kleur of het uiterlijk van de metalen kralen en sieraden onderdelen bepalen en verbeteren.

Het Proces van E-coating van Metalen kralen en onderdelen

Het proces van E-coating vindt plaats in een waterdragend bad met een laag vaste stof-gehalte onder elektronische spanning. De metalen kralen en sieradenonderdelen worden ondergedompeld in deze waterige oplossing waarin dan deze vaste verf- of lakdeeltjes zweven. Door de elektronische stroom hechten deze deeltjes zich aan het metaal. Na het aanbrengen volgt een hittebehandeling om de coating uit te harden.

Bij deze elektro-chemische coatingtechniek wordt dus een dunne laag milieuvriendelijke stevige lak of verf op metalen oppervlakken aangebracht ter bescherming tegen corrosie, slijtage en verkleuring. Dit verbetert tegelijkertijd de esthetische waarde van de kralen. E-coating is dus een milieuvriendelijker proces en het resultaat is dat er goed beschermde hypoallergene metalen kralen en onderdelen uitkomen die veilig zijn voor de huid.

De Voordelen van E-coating op Metalen Kralen en Sieradenonderdelen

De voordelen van Metalen kralen met E-coating

  • Duurzaamheid: Kralen met een E-coating zijn beschermd tegen corrosie, slijtage en verkleuring, waardoor ze veel langer mooi blijven.
  • Hecht aan alle soorten nikkelvrije metalen. Van messing (brass) tot tin tot roestvrijstaal, van goldfilled en verguld goud tot zilver en verzilverd.
  • Hypoallergeen: De coating is hypoallergeen en dus veilig voor mensen met een hooggevoelige huid.
  • Onderhoudsgemak: E-gecoate sieraden zijn eenvoudig te reinigen met een zachte doek en milde groene zeep.

E-coating: De perfecte keuze voor sieradenmakers:

E-coating is de perfecte keuze voor sieradenmakers die op zoek zijn naar hoogwaardige metalen kralen en materialen die gewoon lang meegaan. E-gecoate metalen kralen en sieradenonderdelen zijn dus:

Duurzaam: Je creaties zullen er langer mooi uitzien en minder snel verkleuren of corroderen.
Hypoallergeen: Je klanten kunnen met een gerust hart je sieraden kopen en dragen, zelfs als ze een gevoelige huid hebben.
Veelzijdig: E-coating is verkrijgbaar in een vele kleuren en afwerkingen. Goed voor de inspiratie.
Eenvoudig te gebruiken: E-gecoate metalen kralen en sieradenonderdelen zijn net zo simpel toe te passen als traditionele metalen kralen en onderdelen.

Esthetische Metalen kralen met E-coating

Een ander belangrijk voordeel van E-coating is de waardering van de uitstraling en schoonheid van de kralen en onderdelen. Oftewel de esthetische waarde. De coating kan in verschillende kleuren worden aangebracht, variërend van verguld en goud tot antiek zilver, maar ook verzilverd etc. Hierdoor kun je je sieradenontwerpen extra dimensies geven en ze echt laten opvallen door te kiezen voor de kleuren die het beste passen bij jouw sieraden-designs.

Conclusie:

E-coating is een vrij nieuwe innovatieve techniek die de voordelen van duurzaamheid, hypoallergeniteit en esthetiek combineert. E-gecoate kralen en sieradenonderdelen zijn de perfecte keuze voor sieradenmakers die op zoek zijn naar hoogwaardige materialen die lang meegaan. Heb je geen KVK inschrijving maar ben je toch op zoek naar metalen kralen bezoek dan onze partner voor particulieren.

Kortom:

Ben je klaar om de voordelen van E-coating op onze kralen en sieradenonderdelen te ervaren? Bekijk ons assortiment E-gecoate metalen kralen en sieradenonderdelen en begin vandaag nog met het maken van prachtige, nieuwe maar ook duurzame sieraden!

Inloggen

Ben je nieuw hier? Registreer je hier