Login om prijzen te zien! Gratis verzending NL vanaf €200,- ex. BTW

28 jul 2023

Kralen worden bomen

Houten kralen worden weer bomen?

Kan je van houten kralen weer bomen maken? Architect Marco Vermeulen van Studio Marco Vermeulen en Joyce Langezaal is het gelukt. Zij hebben op een originele manier onze houten kralen toepast in een bijzonder kunstwerk tijdens een festival van de Architectuurmaand Rotterdam 2023. De hele maand juni waren onze houten bomen kralen “live” te zien tijdens dat evenement in Rotterdam.

Houten kralen inspiratie kunst

Van houten kralen kan je natuurlijk sieraden maken, maar je kan ze ook weer tot leven wekken tot bomen. Wij zijn trots dat wij kralen hebben mogen leveren aan deze bijzondere tentoonstelling waarin houten kralen een prachtige transformatie hebben ondergaan.

Tijdens dit bijzondere evenement in Rotterdam werden onze houten kralen omgetoverd tot levende bomen in een adembenemend kunstwerk dat een ode brengt aan de natuur.

Dit bijzondere project is te zien in het festivalhart van de Rotterdam Architectuurmaand dat door AIR en oa in samenwerking met Studio Marco Vermeulen en Joyce Langezaal is gerealiseerd. Tijdens dit festival, dat plaats vindt gedurende de hele maand juni 2023 zijn 3 drijvende duwbakken te bezoeken die tijdelijk in de Maashaven aangemeerd zijn.

De duwbakken zijn ingericht als een parkboot, sportboot en expositieboot.

Voor deze unieke gelegenheid zijn onze houten kralen gebruikt voor een deel van deze expositie. Het idee achter dit gedeelte was om de schoonheid van houten kralen te benadrukken en tegelijkertijd aandacht te vestigen op het belang van groen in stedelijke omgevingen. Het kunstwerk bestaat uit een grote wandbeschildering van de rivier de Maas, waarbij onze houten kralen zijn gebruikt om bomen, parken en drijvend groen te symboliseren.

Deze bomen zijn ingezet om zowel het bestaande als het toekomstige groen in de stad Rotterdam te verbeelden. Houten kralen voor sieraden transformeren in bomen.

Wat Joyce aan dit project heel mooi vindt, is het contrast tussen de roestige, oranje duwbak en de frisse kleur van de kralen. Door het gebruik van verschillende groottes en vormen kralen, is het kunstwerk heel tactiel geworden.

Er zijn ongeveer ca. 14.000 kralen handmatig verwerkt!

houten kralen inspiratie kunst glaser

Het concept brengt, naast esthetische aantrekkelijkheid, ook een belangrijke boodschap met zich mee. Het hergebruiken van houten kralen om bomen te vertegenwoordigen, symboliseert de cyclus van het leven en het belang van duurzaamheid. Het is een herinnering aan de waarde van natuurlijke hulpbronnen en het behoud van groene ruimtes in onze steden.

houten kralen kunst inspiratie

Het kunstwerk heeft niet alleen de aandacht getrokken van bezoekers, maar ook van diverse media waarbij de creatieve toepassing van onze houten kralen en het groene plein heeft geleid tot een visueel spektakel dat mensen inspireert en bewust maakt van de kracht van kunst en natuurlijke elementen in de stad.

houten kralen kunst inspiratie

Bij Glaser Quality Beads zijn we trots dat onze houten kralen een rol spelen tijdens dit bijzondere project. Het laat zien hoe veelzijdig en inspirerend onze kralen kunnen zijn. Van het maken van sieraden, mode-ontwerpen, tot het maken van dit originele kunstwerk die het belang en duurzaamheid van de natuur symboliseert.

We willen architect Marco Vermeulen en Joyce Langezaal van Studio Marco Vermeulen hartelijk bedanken voor deze bijzondere samenwerking.

Fijn te zien om op een andere manier onze kralen zo in actie te zien. Wij zien het als een mooie aanmoediging om met onze houten kralen te inspireren om eigen unieke sieraden of kunstprojecten te creëren.

Voor meer informatie over de Rotterdam Architectuurmaand 2023 en onze groene kralen van FSC-gecertificeerd hout in het festivalhart in de Maashaven, kun je terecht op de volgende website: https://rotterdamarchitectuurmaand.nl

Ook zin om een nieuw bos te gaan maken van houten kralen? Ontdek alle vormen en kleuren in ons kralengroothandel-assortiment.

Inloggen

Ben je nieuw hier? Registreer je hier