Het artikel is toegevoegd aan de wishlist
Kralen Groothandel Glaser | Online sieraden winkel

3 Tips bij het maken van armbanden

05-06-2017

armband zelf maken tips how to diy

Voordat je gaat beginnen met het maken van een nieuwe armband is de eerste vraag altijd of meestal "Hoe groot is mijn pols?". Om je hiermee op weg te helpen, hebben wij een printbare liniaal gemaakt. Hiermee kun je gemakkelijk de omtrek van je pols meten. Print en knip de liniaal uit en begin te meten (handig voor als je geen meetlint hebt)!

 

Tip 1: De omtrek van je armband meten.

Meet je omtrek van je pols net voorbij het pols-knobbeltje op je pols. Tel hierbij 2 cm op en je hebt de beste maat voor je armband. Mocht je liever een wat strakkere armband willen maken dan kun je er in plaats van 2 cm bij op te tellen maar 1 of 1,5 cm bij rekenen. 

 

Tip 2: Denk vooruit.

Houdt bij de lengte van de armband ook rekening met de sluiting die je wil gaan gebruiken. Kijk goed hoe lang de sluiting is anders loop je het risico dat de armband losser wordt dan je van tevoren had gepland.

 

Tip 3: Welke kraal?

Ook de soort kraal is van invloed op de lengte van de armband. Bij kralen met een grotere diameter in de breedte wordt binnenomtrek kleiner. Let hier goed anders is straks je armband te klein. Hoe groter de kraal hoe langer de draad van de armband moet zijn.  

 

Wist-je-dat....

...de omtrek van pols varieert per seizoen. Zo is het mogelijk dat in de zomer, je lichaam meer vocht vasthoudt waardoor de omtrek van je pols dikker kan zijn. In de zomer iets dikkere polsen kunt hebben. Dit komt door het warme weer in de zomer. Het kan dus zijn dat dezelfde armband in de winter goed zit maar in de zomer een stuk strakker aanvoelt. 

 

Succes en veel plezier bij het maken van je eigen nieuwe armband!

Nieuwsbrief

Meld je hier aan en ontvang updates met de nieuwste kralen, sieraden onderdelen, creaties en bedrijfs-aanbiedingen. Ontvang 5 Euro Korting* bij je eerste bestelling. 
*deze actie geldt alleen voor geregistreerde bedrijven met een geldig KVK-nummer die nog niet zijn aangemeld.