Het artikel is toegevoegd aan de wishlist
Kralen Groothandel Glaser | Online sieraden winkel

5 Tips Feestelijke Sieraden & Tafel Decoratie voor de feestdagen

14-10-2018

Feestelijke sieraden in combinatie met een exclusieve mooie tafel decoratie maken de feestdagen altijd wat specialer.  Grote oorbellen, broches, pailletten en kettingen geven een fashionalby feestelijk tintje aan je outfit.  Is dit jaar het diner bij jou thuis of juist bij je familie of in dat ene speciale restaurant en ben je op zoek naar tafeldecoratie -, cadeautips, nieuwe sieraden inspiratie en ideeën. Dan hebben wij hier wat inspriatie voor je voor de aankomende feestdagen.

1. Een zelfgemaakt sieraad cadeau geven of zelf dragen? 

Geef je liever een zelfgemaakt sieraad cadeau of draag je het liever zelf? Het begint altijd met het uitzoeken en verzamelen van de kleuren, vormen en materialen. Daarna het bedenken en het echt maken om het dan te geven als cadeau of zelf te dragen. Hoe leuk is dat voor een speciaal moment, verjaardag of juist dus tijdens de feestdagen. Als je onze sieraden onderdelen site of showroom bezoekt, zie en vind je vaak onderdelen die je als origineel element in een nieuw ontwerp zou kunnen gebruiken. Met sieraad materialen die we in meer dan 70 jaar tijd voor je hebben verzameld kan je altijd wel tot leuke nieuwe creatie komen.

Dit jaar met de feestdagen hoeft het qua design niet bescheiden te zijn. Kleine kraaltjes gecombineerd met grote eye-catchers, gelijk of ongelijk, ze zijn helemaal hot voor de feestdagen. Ook geven grote oorbellen, broches en kettingen een feestelijk tintje aan jouw dagelijkse kleding. Je komt vanzelf in een feeststemming bij het maken of geven ervan. Met de feestdagen in het vooruitzicht is het altijd een leuke uitdaging om origineel te blijven.

2. Gala sieraden of thuis een gala feestje?

Gala sieraden komen eigenlijk altijd tot zijn recht op een gala. Maar waarom kan je geen feestje thuis geven? Rond de feestdagen zijn er genoeg thema’s te bedenken.
Zoek je avondkleding gala sieraden en lijkt het je leuk om het zelf te maken zodat je helemaal draagt zoals jij het wil? Kijk dan wat je kan doen om materialen te combineren. Welke kleuren en vormen passen bij elkaar en welke niet.

Sieraden bij je galajurk zijn er in alle soorten en maten. Wil je het zelf maken of laten maken? Je kan ons altijd bereiken voor advies. We helpen je graag. Als je zelf sieraden aan het maken bent, kan je ook een gala sieraden set samenstellen. Hierbij kan je denken aan een combinatie set van oorbellen in combinatie met een armband en halsketting die passen bij de kleuren van je outfit.

3. Gebruik kunststof kralen in je ontwerp

Combineer kunststof kralen in je ontwerp om een mooie gala armband met kleine kralen of juist met grote kunststof kralen zijn ideaal als je niet al te zware sieraden wil dragen. Kunststof is licht in gewicht en gaat lang mee. Het is ook makkelijk te verwerken in een ontwerp.  Vind je geen inspiratie aan gala oorbellen online? Wij hebben wat inspiratie voor je verzameld. Van gala accessoires tot en met grote gala oorbellen onderdelen.

4. Glitterende tafeldecoratie een feest voor je ogen

Tafeldecoratie kan een feest voor het oog zijn. Als je dan toch bezig bent met gala sieraden, hoe leuk is het dan om ook alvast te bedenken hoe je jouw tafeldecoratie gaat samenstellen tijdens een feest bij jou thuis of in een restaurant tijdens de feestdagen. Ontdek een nieuw thema voor de feestdagen om je tafel mee te versieren. Pailletten zijn per definitie altijd leuk als tafelversiering voor elke gelegenheid. Ben je op zoek naar tafelversiering voor kerst of oud en nieuw dan kan je misschien denken in klassieke paillet kleuren als rood en groen, maar ook stervormige pailletten. Ben je tijdens de feestdagen jarig en wil je je tafelversiering tijdens je verjaardag zelf maken, kies dan wat het best bij jou past. Geef een feest en zorg dat jou tafeldecoratie echt verjaardag uitstraalt! Dat je het jaar erna nog hoort: “Wow de tafelversiering op het verjaardagsfeest van Gabrielle was echt prachtig!” Geef je een tuinfeest en het waait buiten dan is het niet zo een goed idee om met pailletten over de tafel te strooien. Tenzij je wil dat pailletten in het eten waaien. Heb je tafelversiering met bloemen voor ogen, dan kan je de kleur van de bloemen aanpassen aan de kleur van de pailletten die je op tafel neerlegt.

5. Hoe ruim je pailletten makkelijk weer op? 

Er is een verhaal dat de Glaser decoratie afdeling in de jaarbeurs in Utrecht als stand-decoratie pailletten op de grond had gestrooid. Zag er goed uit.  Alle mensen die de stand kwamen bezoeken, namen, zonder dat ze het zelf wisten, die pailletten mee door het hele gebouw omdat deze statisch waren geplakt aan hun schoenen, jassen en broekspijpen… Aan het eind van de dag lag het hele gebouw onder de pailletten:)

1. Statische pailletten? Gooi ze in de vriezer - Pailletten kunnen heel statisch zijn. Dat hangt af van de kleur die je gebruikt. Ben je van plan om met pailletten te gaan werken en wil je ze minder statisch laten zijn? Leg ze dan voor gebruik een tijdje in de vriezer. Door de kou verlaagt de statische kracht en kan je er makkelijker mee werken.

2. Plantenspuit - Als je pailletten wil op ruimen dan kan je met een plantenspuit met water de pailletten lichtelijk besproeien zodat ze een beetje tegen elkaar blijven kleven en zo veel makkelijker op te ruimen zijn.

3. Gebruik een stofzuiger met nylonkous
Een andere tip is: pak een stofzuigerslang en doe daar een nylonkous over. Zo schieten de pailletten tegen de kous aan en kan je ze makkelijk pakken en weer hergebruiken.... misschien wel in een feestelijk sieraad.
We wensen dat we je met onze tips voor feestelijke sieraden en tafel decoratie voor de feestdagen hebben kunnen inspireren om nieuwe, altijd nieuwe, ontwerpen te blijven maken.

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan en ontvang updates met de nieuwste kralen, sieraden onderdelen, creaties en bedrijfs-aanbiedingen. Ontvang 5 Euro Korting* bij je eerste bestelling. 
*deze actie geldt alleen voor geregistreerde bedrijven met een geldig KVK-nummer die nog niet zijn aangemeld.