Het artikel is toegevoegd aan de wishlist
Kralen Groothandel Glaser | Online sieraden winkel

7 soorten sieraden ontwerpers

20-09-2017


WAT IS JOUW ONTWERP DOEL / FILOSOFIE?

Volg je de laatste sieraden of mode trends of wil je ze juist beïnvloeden? Of vind je het leuker om nieuwe trends uit te vinden?


Hoe kom je aan inspiratie en hoe begin ik een collectie? 

Veel ontwerpers worden vaak niet gevraagd waarom zij ontwerpen. Meestal omdat iedereen wel weet dat ze het vooral leuk vinden om te doen. Door onze samenwerking met vele verschillende professionele ontwerpers weten wij dat er meer is dan dat. Daarom nu extra aandacht aan dit onderwerp
 
7 soorten sieraden en mode ontwerpers – wat voor type ontwerper ben jij?

Er zijn zoveel verschillende stijlen en genres in de mode-, kunst-, film- en ook muziek-industrie, dat het bijna onmogelijk is een duidelijk overzicht te maken van wat voor sieraden - en mode ontwerpstijlen er zijn. 

Werk je liever met de nieuwste kralen of ga je toch voor klassieke vormen?  Dat kan van Boheems (BOHO) tot modern van sportief tot zakelijk. Vaak overlappen de meeste stijlen elkaar. Wij hebben een klein overzicht gemaakt van veel voorkomende typen sieraden - en mode ontwerpers die wij hier in onze showroom en online graag helpen:  

 

De "Wat-zijn-de-nieuwste-trends" Ontwerper

Volgt graag de nieuwste trends en vraagt zich af:  ”Wat wordt er aangeboden bij de bekende grote kleding en accessoires winkels en hoe geef ik daar mijn eigen stijl aan? Deze ontwerper speelt in op de laatste trends en geeft daar dan een eigen invulling aan. Vaak zijn deze trends van relatief korte duur. Ze blijven altijd op zoek naar de nieuwste trends.

 

De Wetenschappelijke Ontwerper

Deze ontwerper is vaak vernieuwend en houdt van experimenteren en combineren van verschillende kralen en onderdelen. Zij volgen meestal geen trends. Vaak geven zij volgende generatie ontwerpers nieuwe inspiratie. Bijvoorbeeld het maken van een sieraad met LED verlichting of kunststof - in combinatie met SWAROVSKI kralen.

 

De Ambachtelijke Ontwerper

Dit type ontwerper werkt met traditionele technieken in ontwerp en constructie. Zij werken met ambachtelijke technieken om zo hun eigen stijl te ontwikkelen. Deze ontwerpen zijn vaak tijdloos en kunnen met vele andere stijlen gecombineerd worden.


De Avonturier Ontwerper

Vertelt een speciaal verhaal door middel van een nieuwe collectie sieraden of mode-ontwerper. De sieraden en de sfeer vertellen het verhaal. Het is een soort theater-platform met verschillende hoogtepunten in vorm en kleur. Zoals op vele Instagrams.

 

De Inspiratie Ontwerper

Baseert sieraden of mode ontwerpen op basis van een persoon of zaak. Deze ontwerpers worden geïnspireerd door bijvoorbeeld een bepaalde vrouwen-figuur of man, een film scene of kunstwerk in een museum en gebruikt dat als thema in een nieuw ontwerp.


De Dromer Ontwerper


 

Ontwerpt met een ideale realistische of onrealistische levensstijl in gedachten. Het uitgangspunt is om de mooiste dromen waar te maken. Meestal zijn deze ontwerpers internationaal erkend omdat ze inspelen op een universele menselijke behoefte.
 

De Aanstootgevende OntwerperZoekt steeds grenzen op van wat kan en wat niet kan. Of ze duwen tegen deze grenzen aan of overschrijden ze. Ze zijn vaak op zoek naar hoog contrast en uitersten in hun werk. De creaties zijn meer bedoeld als een statement en om reacties of discussies op te wekken.

Nieuwsbrief

Meld je hier aan en ontvang updates met de nieuwste kralen, sieraden onderdelen, creaties en bedrijfs-aanbiedingen. Ontvang 5 Euro Korting* bij je eerste bestelling. 
*deze actie geldt alleen voor geregistreerde bedrijven met een geldig KVK-nummer die nog niet zijn aangemeld.