Het artikel is toegevoegd aan de wishlist
Kralen Groothandel Glaser | Online sieraden winkel

Alles wat je moet weten over strass opnaaistenen of sew on stones

21-09-2022

alles wat je moet weten over strass opnaaistenen van glaser qualitybeads

Alles wat je moet weten over nieuwe strass opnaaistenen of sew on stones vind je in deze korte blog. Wat zijn opnaaistenen en waar moet je allemaal op letten als je er mee gaat werken om kleding te versieren? Er zijn veel redenen waarom er opnaaistenen van kristal, glas, of kunststof opgenaaid worden. Ze helpen om textuur en extra glitter of schittering aan kleding toe te voegen, bijvoorbeeld voor op een kostuum of feestkleding. 

Opnaaistenen zijn er ook gewoon om te experimenteren en creatief mee te zijn. Toch kan het moeilijk zijn om te weten wat de beste strass opnaaistenen of steentjes voor danskleding of kleding zijn. Deze korte blog helpt je bij het bij het kiezen van de beste opnaaistenen strass-steentjes. Opnaaistenen worden al jaren gebruikt en zijn een goede manier om de aandacht naar je kledingstuk, carnavalskleding, dansjurk of bruidsjurk te trekken. Als je er echt creatief mee aan de slag gaat, kun je zelfs strass-steentjes gebruiken om bepaalde gekleurde thema's te maken of bij elkaar te passen, zoals voor danswedstrijden of club- en teamkleuren van de sportvereniging.

Opnaaistenen kunnen ook worden gebruikt om bepaalde delen van een kledingstuk te accentueren, zoals de schouders, armen of kraag in de nek. De kristallen strass opnaaisteentjes zijn vaak iets groter dan de meeste plaksteen steentjes, waardoor ze ideaal zijn om een ​​groter oppervlak te bedekken en diepte te geven aan je ontwerpen.

De belangrijkste reden waarom veel mensen kiezen om strass opnaaistenen op te naaien in plaats van strassteentjes te lijmen, is dat ze tijd wint om het maken. Daarnaast zitten ze ook nog eens steviger vast.  Je hoeft je geen zorgen te maken dat ze er zomaar afvallen of beschadigd raken. In de collectie opnaaistenen van onze kralengroothandel hebben wij steeds nieuwe kleuren en vormen voor elke toepassing.

 

Wat zijn strass opnaaistenen?

Strass opnaaistenen zijn stenen met een platte achterkant en met, meestal, twee kleine gaatjes zodat ze op stof kunnen worden genaaid met naald en draad. Ze zijn meestal iets grotere dan plaksteentjes zonder gaatjes.

 

Waar worden opnaaistenen meestal voor gebruikt?

Als je je afvraagt : "Waar worden opnaaistenen meestal voor gebruikt?" , willen we je, voordat we een lijst geven met alle soorten kleding waar opnaaistenen voor kunnen worden gebruikt, laten weten dat het belangrijk is of je met goede of slechte kwaliteit opnaaistenen wil werken. De prijs is afhankelijk van de kwaliteit. Dit betekent dat duurdere strass opnaaistenen vaak langer meegaan en ook, als ze op de kleding zitten, gestoomd kunnen worden zonder dat ze beschadigen of kleur verliezen.

Strass opnaaistenen worden het meest gebruikt op

 • Danskleding
 • Carnavalskleding
 • Circuskleding
 • Feestkleding
 • Showkleding
 • Kleding voor op het podium
 • Musicalkleding
 • Drag Queen kleding
 • Burlesque kleding
 • Feestelijke kleding voor de feestdagen
 • Buikdanskleding
 • Arabische bruidskleding
 • Sportkleding van verenigingen
 • Pretpark kleding
 • Verkleedkleding zoals LARP-kleding (bijvoorbeeld Elfen kleding en tovenaressen kleding)
 • Kunstzwemmen kleding
 • Zeemeermin kleding
 • Kunst ontwerpen

Opnaaistenen worden ook steeds vaker toegepast als personalisering van tassen, petjes, hoeden, telefoonhoesjes en andere accessoires. Zelfs schoenen gaan bling-blingen met mooie opnaaistenen.
Wil je diepte krijgen in je embroidery opnaai-ontwerpen dan is het afwisselen van kralen en pailletten met opnaaistenen en plakstenen vaak de mooiste oplossing.
 

stras opnaaistenen voorbeeld

 

Hoe werk je het beste met strass opnaaistenen

Je hebt natuurlijk een naald en wat draad nodig om strass opnaaistenen op te naaien. Het is het beste om een draad te kiezen van dezelfde kleur als de stof. Opnaaien is duurzaam (je kan ze namelijk recyclen) en je hoeft niet te wachten tot de lijm droog is. 

Steek de draad gewoon in de naald en steek deze door het kleine gaatje in de opnaaisteen, steek hem in de stof en haal hem aan de andere kant naar buiten. Vervolgens volg je dit patroon voor hoeveel opnaaistenen je wil. Als jeze niet wilt vastnaaien, kun je ze  ook lijmen met speciale textiellijm. Als je zeker wil weten dat de stenen stevig moeten blijven zitten (vaak bij dansbewegingen) kan je de opnaaistenen zowel op kleding te naaien en lijmen voor het beste resultaat.  

 

Strass opnaaistenen naaien of lijmen?

Het opnaaien van strass opnaaistenen verschilt met het lijmen van ronde strassteentjes, omdat ze niet met lijm hoeven te worden vastgelijmd, dit betekent dat ze meer gestructureerd in gebruik zijn en dat je geen lijm hoeft te kopen (maar wel naald en draad) om zo te voorkomen dat mogelijk dure stoffen met lijmvlekken worden verpest.

De opnaaistenen van Glaser QualityBeads zijn ook erg duurzaam en gaan lang mee, wat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken dat ze eraf vallen. Door hun grotere formaat kunnen er meer ingewikkelde embroidery ontwerpen worden gemaakt. Ze hebben een veel groter oppervlak en meer facetten om het licht te vangen en terug weerkaatsen (red. de oh zo belangrijke glitter), waardoor je creaties veel meer kunnen schitteren.

 

Welke soorten strass opnaaistenen zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten. Elk is uniek in hun maatvoering, kleuren, materiaal en vormen. Ze kunnen allemaal in prijs variëren, vooral als u op zoek bent naar een kralengroothandel met opnaaikristallen. Veel opnaaistenen worden geleverd met een  gespiegelde achterkant, een zilveren glimmende achterkant die op veel opnaaistenen wordt gebruikt om een ​​spiegelachtig effect te creëren dat licht kan weerkaatsen, waardoor ze goed glitteren op bijvoorbeeld het podium.

Er zijn enkele opnaaistenen die niet van folie zijn voorzien. Deze hebben een transparante achterkant en zullen subtieler glanzen en zijn ideaal voor kleding met een wat neutralere uitstraling. 

De soorten strass opnaaistenen in onze collectie zijn van Boheems kristal, Swarovski crystals, GQB opnaaistenen (eigenmerk) en First Choice. Qua materialen zijn de stenen vaak gemaakt van kristal, glas, of duurzaam geproduceerd kunststof of acryle.

Naast het opnaaien van trendy strass opnaaistenen, kun je ook veel andere soorten stenen vinden, zoals het opnaaien van pailletten en kristallen knopen. Ook worden er voor stoffering en interieurontwerpprojecten opnaaistenen toegepast en kunnen deze een unieke toevoeging zijn aan hoofdeinden van kussens en meubels, zoals stoelen en banken, bruidskleding of zelfs om bestaande niet glimmende knopen te vervangen door glitters.

 

Handige Tips  

 • Werk het liefst met deze stenen in het daglicht omdat het met daglicht de kleuren en vormen beter te zien zijn.
 • Als je de opnaaistenen op stof naait in plaats van te lijmen kan je ze recyclen en in de toekomst voor een ander kledingstuk te gebruiken.
 • Gebruik een draad van dezelfde kleur bij het naaien van strass-steentjes, trek stevig aan om te voorkomen dat strass opnaaisteentjes losraken.
 • Zorg voor schone handen en een schone werkruimte om vlekken of vuil op de opnaaistenen en de stof te voorkomen.
 • Wanneer je Swarovski, GQB opnaaistenen of  Preciosa opnaaistenen koopt, kun je beter eerst iets meer besteden besteden aan kristallen strass opnaaistenen; die zijn vaak van de hoogste kwaliteit.
 • Poets de opnaaistenen met een vochtige doek als je klaar bent met je ontwerp voor de extra schittering en glans.

 

Hoe selecteer ik het juiste type strass opnaaistenen voor mijn kleding ontwerpen?

Ons team van experts weet hoe uitdagend het kan zijn om het juiste type opnaaistenen te vinden voor een ontwerp project, daarom zijn we er om te helpen. Onze professionals geven deskundig advies over welk type opnaai-strass-steentjes het meest geschikt is voor jouw project en beantwoorden ook graag vragen over onze artikelen. Bijvoorbeeld peer druppel vormige, bladvormen en navettes zijn de beste keuzes als je ontwerp een sjieke uitstraling moet hebben. Gebruik ronde, vierkante, driehoekige of achthoekige opnaaistenen als je iets geometrisch wil creëren. Bekijk de collectie welke vormen en maten het beste bij jou passen.

 

Meer weten of strass opnaaistenen kopen?

Wil je strass opnaaistenen kopen? Voor meer informatie of suggesties voor de beste strass opnaaistenen helpt ons team je graag. Neem contact op via onze website. Als je strass opnaaistenen in de kralen groothandel wilt kopen, hebben we een grote voorraad aan opnaaistenen en strass kristallen op voorraad. Klaar om extra glitters aan je sieraden en kleding ontwerpen toe te voegen? Glaser Quality Beads heeft een ruime keuze en kan ook in opdracht de beste strass opnaaistenen voor bestellen.

Nieuwsbrief

Meld je hier aan en ontvang updates met de nieuwste kralen, sieraden onderdelen, creaties en bedrijfs-aanbiedingen. Ontvang 5 Euro Korting* bij je eerste bestelling. 
*deze actie geldt alleen voor geregistreerde bedrijven met een geldig KVK-nummer die nog niet zijn aangemeld.