Het artikel is toegevoegd aan de wishlist
Kralen Groothandel Glaser | Online sieraden winkel

Heb jij oosterse spirituele kanten van kleuren in je ontwerp?

10-04-2018

Heb je wel eens nagedacht over de oosterse spirituele kanten van kleuren in je ontwerpen?


Er is veel dat je over jezelf kunt leren doormiddel van kleuren.


Kleur geeft je een spiegel van jouw emoties. Wat is jouw lievelingskleur? Zijn er bepaalde kleuren die je vaker draagt? Vermijd je bepaalde kleuren? Wat voel je in je lichaam als je rode kleur ziet? Of blauwe kleur?


Kleur is een universele taal - het is eenvoudig en toch zeer diepzinnig.


Voordat we ons verdiepen in de betekenis van de 7 primaire chakra kleuren, laten we de wetenschap van de kleuren verkennen.

 

Wat is kleur ?

 

De wetenschap achter kleur is behoorlijk gecompliceerd, dus we houden het simpel.
Kleur maakt eigenlijk een deel uit van het licht. Licht bestaat uit trillende energie. Deze energie trilt met verschillende snelheden en alle energie samen vormt het kleurenspectrum.
Denk aan licht als een muzikaal akkoord dat bestaat uit 7 tonen.
De reden dat het akkoord mooi klinkt, is omdat elk van die 7 noten een ander geluid heeft. Als je een van de noten afzonderlijk zou spelen, zou je één geluid horen. Als je naar een deel van het spectrum van licht kijkt, zie je een kleur. Samengevat; kleur is gewoon energie die met verschillende snelheden trilt.
 

Als je je het kleurenspectrum als een lijn voorstelt, te beginnen met rood aan de linkerkant en violet aan de rechterkant, zou je naar de laagste trillingen aan de linkerkant kijken die naar de hoogste trillingen aan de rechterkant bewegen.
Je hebt misschien mensen horen praten over 'je vibratie verhogen'.
Nu je begrijpt hoe kleur trilt, kun je beginnen te denken aan de energie in je lichaam die op verschillende snelheden trilt. Hoe lager je vibratie, hoe lager in je lichaam de energie wordt geplaatst, hoe hoger de vibratie, hoe hoger de energie in je lichaam zit.
Mensen praten over "het verhogen van hun vibratie" omdat ze de spirituele energiecentra van het lichaam dichtbij de bovenkant van het hoofd willen openen en activeren - de kroon en derde oogchakra's, die trillen op een indigo en paarse kleur.

 

De 7 primaire chakra’s kleuren

 

 

de kleuren van de zeven primaire chakra's zijn:


Rood - Eerste chakra
Betekenis: Het eerste Chakra staat in verbinding met de aarde; het symboliseert veiligheid, overleving, aarding, voeding van de Aarde-energie. Merk op dat bij chakra-genezingspraktijken rood kan duiden op ontsteking op fysiek niveau.
Oranje - Tweede chakra
Betekenis: Oranje is de kleur van de sacrale chakra (tweede chakra); het draagt betekenissen geassocieerd met emoties, creativiteit, seksualiteit, en wordt geassocieerd met water, flow.


Geel - Derde chakra
Betekenis: geel is de kleur van de solar plexus chakra (derde chakra); het symboliseert mentale activiteiten, intellect, persoonlijke kracht, wil.


Groen - Vierde chakra
Betekenis: Groen is de kleur van het hartchakra (vierde chakra); het is verbonden met liefde, relaties, integratie, mededogen.


Blauw (saffierblauw of turkoois) - Vijfde chakra
Betekenis: Blauw is de kleur van de keelchakra (vijfde chakra); het symboliseert zelfexpressie, uitdrukking van waarheid, creatieve expressie, communicatie, perfecte vorm en patronen.


Paars (of diepe indigo) - Zesde chakra
Betekenis: Paars (of diep indigoblauw) is de kleur van het derde oog chakra (zesde chakra); het roept intuïtief, buitenzintuiglijke waarneming, innerlijke wijsheid op.


Wit (soms paarsachtig wit) - Zevende chakra
Betekenis: Wit is de kleur van de kruin chakra (zevende chakra); het is geassocieerd met de universele verbinding met spiritualiteit, bewustzijn.

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan en ontvang updates met de nieuwste kralen, sieraden onderdelen, creaties en bedrijfs-aanbiedingen. Ontvang 5 Euro Korting* bij je eerste bestelling. 
*deze actie geldt alleen voor geregistreerde bedrijven met een geldig KVK-nummer die nog niet zijn aangemeld.