Het artikel is toegevoegd aan de wishlist
Kralen Groothandel Glaser | Online sieraden winkel

3 Tips om kleuren te combineren in sieraden

22-07-2017

 

 Valt bij jou eerst de kleur op als je een sieraad ziet? Of eerder de vorm? Staan de kleuren in contrast of in harmonie met bijvoorbeeld een kledingstuk? Wat voor tips zijn er om kleuren met elkaar te combineren?

Zit je achter je ontwerptafel en denk je: "Met welke kleuren moet ik werken"? Of welke kleuren zijn belangrijk voor mijn ontwerp en wat zijn de modekleuren" 
Met welke kleuren werk jij het liefst en waarom? Primaire, secundaire of zwart wit kleuren?

Veel mensen combineren kleuren als tweede natuur. Terwijl andere veel langer bezig zijn om de juiste combinaties te vinden in hun kralenketting, armband of oorbellen gecombineerd met bijvoorbeeld kleding.
Op een beelscherm van een telefoon of computer is het wel makkelijk kleuren te ervaren maar er gaat niets boven het zien van kleuren in het echt. Dat kan bij ons in de kralen-showroom in Amsterdam.


Kleuren combineren in sieraden kan je op de volgende drie manieren doen

 

Nu volgen de 3 beste tips. 

Tip 1 Welk thema kies je

Voordat je gaat beginnen is het vaak handig een kleur thema te kiezen. Werk je graag met blauw of juist met roze. Vaak is het een weerspiegeling van het moment waarin je je op dat moment beweegt.


Tip 2 Simpele kleuren of niet?

Gebruik de kleurencirkel als hulpmiddel voor analoge(*) - , complementaire(**) - en verdeelde complementaire combinaties(***).

* Analoge kleuren liggen naast elkaar in de kleurencirkel: Bijvoorbeeld paars blauw turquoise.
** Complementaire kleuren staan tegen over elkaar in de kleuren cirkel: Bijvoorbeeld blauw tegenover geel of groen tegenover rood.
*** Verdeelde complementaire combinaties zijn kleuren waarbij bijvoorbeeld geel met rood en blauw kunnen worden gecombineerd.


Tip 3 Hoe krijg ik kleurdiepte

Geef je sieraden een bepaalde kleurdiepte door glanzende kralen met matte kralen te mixen. Onze ogen hebben de neiging eerst naar de glanzende kralen te kijken en dan pas naar de matte.

Nieuwsbrief

Meld je hier aan en ontvang updates met de nieuwste kralen, sieraden onderdelen, creaties en bedrijfs-aanbiedingen. Ontvang 5 Euro Korting* bij je eerste bestelling. 
*deze actie geldt alleen voor geregistreerde bedrijven met een geldig KVK-nummer die nog niet zijn aangemeld.