Het artikel is toegevoegd aan de wishlist
Kralen Groothandel Glaser | Online sieraden winkel

Kralenkapjes voor sieraden

09-05-2022

Kralenkapjes zijn kapjes die worden gebruikt bij het maken van sieraden om op (of om) een kraal te plaatsen en sieraden ontwerpen een speciaal uiterlijk te geven en mooier te maken. Kralenkapjes worden voor allerlei soorten sieraden ontwerpen gebruikt zoals in oorbellen, halskettingen en armbanden. Bij kralen groothandel Glaser Quality Beads vindt je een unieke collectie assortiment aan kralenkapjes voor sieraden.
 

sieraden maken met kralen kapjes voorbeeldvoorbeeld kralenkapjes en glaskralen


Kralenkapjes worden gebruikt om de stijl van kralen te verfraaien met bijvoorbeeld een kapje aan één uiteinde of een kapje aan beide uiteinden van een kraal. Door het kralenkapje wordt vaak het rijggaatje van de kraaltjes afgedekt en daarmee afgewerkt. Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt met nuttige en handige tips en kralenkapjes informatie voor sieraden.

In deze video zie kralenkapjes voor sieraden en wat je er mee kan doen:


 


Wat zijn kralenkapjes?

Kralenkapjes worden gebruikt om kleine en grote kralen in sieraden ontwerpen extra aandacht te geven in je ontwerpen. Ze kunnen in en aan hangers, oorbellen, armbanden en halskettingen worden gezet en passen vaak mooi samen met de juiste maat kralen om deze extra diepte of allure te geven. Het visuele effect van kralenkapjes is om extra decoratie aan sieraden ontwerpen te geven. Koop kralenkapjes in onze kralenwinkel online.
 

kralen kapjes van staalsieraden inspiratie van kralen met kralenkapje

 

Ze helpen bij het opbreken en variëren van de vormen en kleurenpaletten en voegen daarmee een extra simpelheid of complexiteit aan een sieraden design toe. 

 

druppel kralen van glas met kralenkapjesoorbellen met kralenkapje en swarovski steentje

 

Kapjes kunnen ook op elkaar gestapeld worden en achter elkaar geregen worden als een soort kraal. Het op elkaar stapelen van kralenkapjes geeft een soort slang effect. Er zijn veel nieuwe sieraden stijlen mee te creëren. Kralenkapjes staan ook bekend als kralen kapjes, kapjes voor kralen, eindkapjes, eindkappen voor kralen, bead caps of kralenkap.

Hier hebben we kralenkapjes in verschillende stijlen, maten en kleuren gecombineerd met parels en glaskralen. Houten kralen kopen in verschillende maten om te laten zien hoe kralenkapjes het uiterlijk van sieraden ontwerp verrassend kunnen veranderen is leuk.

Bekijk ook eens de hele kralenkapjes voor sieraden collectie van Glaser Quality Beads voor meer sieraden inspiratie bij het gebruik van deze kralenkapjes. Koop kralenkapjes in de kralenwinkel amsterdam. Dit is groot Amsterdam want de showroom is in Amstelveen.

 

sieraden voorbeeld kralen met kralenkapjeskralenkapje met glas druppel vorm en nietstift oorbellen maken

 

Waar worden kralenkapjes het meest voor gebruikt.

Kralenkapjes worden het meest gebruikt om aan één of beide kanten van een kraal te zetten om zo de kraal een extra dimensie te geven. Daarnaast worden kapjes ook vaak gebruikt als eindkapje bij een hangertje in een oorbellen of aan een halsketting. Hierbij houden nietstiften of kettelstiften de kapjes met kraal of kralen op zijn plaats en is het mooi afgewerkt.

Kralenkapjes worden ook vaak gebruikt bij verschillende vormen kralen van rond, druppel vormig maar ook bij ons ronde PVC rubber waarbij deze als eindkapje een mooie beste afwerking.

 

sieraden inspiratie van ronde kralen van met kralenkapjes van metaalsieraden inspiratie van glasdruppel met filigrain kapje en nietstift

 

Hoe meet je kralenkapjes?

Hoe meet je de kralenkapjes? Weet je niet zeker welke maten kralenkapjes je moet gebruiken voor je ontwerpen? Dan hebben wij hier een handige tip voor je. Zoek de kapjes die passen bij de stijl die jij mooi vind. Wat is je uitstraling van je sieraden ontwerp? De maat van de kraalkap moet overeenkomen met of groter zijn dan de maat van de kraal.

De maten worden vaak weergegeven in millimeters. Bij het meten van de kralenkapjes kan je het beste letten op de buitenmaat, binnenmaat, hoogte van het kapje, dikte van het materiaal en de doorsnee van het rijggaatje. Bij bijvoorbeeld metalen kapjes is de standaard dikte van het metaal gemiddeld 1mm.

 

sieraden inspiratie kralen met kralenkapjessieraden inspiratie kralen met kralenkapjes

 

Een handige tip om kralenkapjes te meten en om te weten of het kapje om of op de kraal past is om de kralenkapjes te gebruiken in sieraden met een diameter die minimaal 1mm kleiner is dan de kraal. Bijvoorbeeld als je met kralen van 2mm wil werken, gebruik dan een van onze kleinste kralenkappen van 3mm als je wil dat de kraal helemaal in het kapje valt. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, hoe je kralen kapjes meet afhankelijk van de sieraden uitstraling waar je voor kiest. Je kapjes hoeven niet perse te helemaal om de kraal te zitten. Zo makkelijk meet je kralenkapjes.

 

Wat voor soorten kralenkapjes zijn er?

Er zijn verschillende soorten kralenkapjes. Er zijn kapjes met ogen of ringetjes zodat het als hangertje kan worden toegepast. Er zijn ook kapjes zonder ringetjes. Deze kapjes worden dan gewoon vaak over kralen heen geregen, naast of op elkaar. Veel soorten kralenkapjes die verschillen in hoogte.

Naast hoge kapjes maar ook platte kapjes en vierkante kapjes in onze collectie beschikbaar. Voor elke design een kapje naar wens.

 

glaskralen met kralenkapjes sieraden inspiratieverschillende soorten kleuren kralenkapjes in veel kleuren

 

In welke kleuren worden kralenkapjes gebruikt?

De kleuren van de kralenkapjes in het metaal hebben een extra kleur beschermende coating zodat ze heel lang hun kleur behouden. Verder zijn er kralen kapjes in de andere unieke kleuren verkrijgbaar en passen precies weer bij andere soorten kralen met een passende kleur. De kleuren van kralenkapjes variëren van zilver, goud, oud of antiek goud of zilver, tot nog meer andere originele kleuren zoals groen, rood, wit, blauw en grijs.

 

Van welk materiaal zijn kralenkapjes gemaakt?

Kralenkapjes zijn van verschillende soorten materialen gemaakt zoals van kapjes van metaal, kunststof en kapjes van glas. De kralenkapjes van metaal zijn gemaakt van nikkelvrije metaalsoorten. Het voordeel van de lichte zachtere soort metalen kapjes voor kralen is dat ze ook nog een beetje buigbaar zijn om helemaal goed om de kraal te passen. De kralenkapjes van staal zijn superstevig en licht in gewicht. De kapjes van kunststof en deze van glas zijn helemaal licht in gewicht.

 

sieraden inspiratie van kralen met kralenkapjes van glassieraden inspiratie van kralen met kralenkapjes van glas

 

Kralenkapjes van Glaser Quality Beads zijn kleurvast door een extra metalen beschermende coating waardoor de kleuren jaren meegaan. Wij raden natuurlijk wel aan om niet met de sieraden waarin kapjes zijn verwerkt te gaan douchen of er parfum op te spuiten. Er zijn dus verschillende soorten materialen van kralenkapjes en het zijn meestal de metalen kapjes die het meest worden gebruikt in sieraden ontwerpen.

 

Wat voor stijlen kralenkapjes zijn er?

Bij het maken van sieraden kan je kiezen uit veel stijlen kralenkapjes. Onder de kapjes als sieraden onderdelen zijn er verschillende stijlen met handgemaakte motieven zoals filigrain, gegoten, nieuwe en vintage stijlen in nikkelvrije metalen.

Er zijn kralenkapjes zilver en kralenkapjes goud  in veel stijlen van nieuw, modern tot barok stijlen en nieuwste filigrain kapjes voor nieuwe sieraden ontwerpen. Kies wat voor stijl of stijlen kralenkapjes het beste passen bij jouw sieraden ontwerpen. Er zijn verschillende soorten stijlen kralenkapjes van vintage tot modern.
 

 

Wat is het verschil tussen kralenkapjes en eindkapjes

Kralenkapjes kunnen als eindkapje worden gebruikt maar eindkapjes kunnen niet alleen als kralenkapjes worden gebruikt. Eindkapjes hebben vaak een oogje waar een ringetje aan kan worden gezet om daar weer een sluiting of slotje aan te maken zodat je er een armband of halsketting met sluiting kan maken. Bij eindkapjes kun je vaak het rijgmateriaal er indrukken en extra vastzetten met bijouterielijm voor extra stevigheid.

Op zoek naar kraal eindkappen voor sieraden? Er zijn kraal eindkappen met lus, kraal eindkappen in kegelvorm en nog veel meer. De overeenkomst tussen kralenkapjes en eindkapjes is dus dat het allebei kapjes zijn.

 

Zelf sieraden maken met kralenkapjes

Zelf sieraden maken met kralenkapjes is altijd een leuke uitdaging. Maar waar kan je deze nu allemaal kopen en waar moet je op letten? Als je goedkope kralenkapjes wil kopen dan is de kans groot dat de kwaliteit van de kapjes lager is. Dit betekent vaak dat ze snel hun kleur en stevigheid verliezen. Bij ons zijn alle kapjes getest op langdurige kwaliteit.

 

 

Wil je de beste goede kapjes voor kralen dan kan je deze kralenkapjes ook in bulk aanschaffen. Bij Glaser hebben we de hoogste kwaliteit kralen kapjes ook wel bekend als DQ kralenkapjes. Dit zijn kapjes die jarenlang meegaan en van de beste materialen zijn gemaakt. Zoek je kralenkapjes brons, messing kralenkapjes of zwarte kralenkapjes. Bij ons zijn er veel unieke limited edition kleuren kralenkapjes te vinden in het assortiment.

Vind je kralenkapjes goedkoop en wil je deze gebruiken in je ontwerpen en kopen, let dan wel goed op de kwaliteit. Bij ons houden we rekening dat de kapjes lang moeten meegaan en stevig zijn. Hier worden vaak wat duurdere grondstoffen voor gebruikt bij de productie en afwerking van de kapjes. Kralenkapjes worden ook voor kristallen kralen gebruikt. De beste doe-het-zelf kralenkapjes vind je in onze kralenkapjes collectie. Voor elke sieraad soort en stijl iets passend. Van decoratieve kralenkapjes, dubbele kralenkapjes tot koepelvormige kralenkapjes.

Kralenkapjes voor oorbellen kunnen ook worden gebruikt voor halskettingen en armbanden. Kralenkapjes voor het maken van sieraden geven je ontwerpen een speciaal uiterlijk. Er zijn kralenkapjes voor kwasten, kralenkapjes voor oorbellen kralenkapjes voor rozenkrans decoratie maar ook kralenkapjes voor ketting. De beste kralenkapjes voor sieraden zijn bij ons in de kralen groothandel collectie te vinden. Kralenkapjes goud zijn mooi voor sieraden met andere gouden sieraden elementen, waarbij kralenkapjes glas weer een bijzonder effect geven aan andere sieraden ontwerpen. 

 

sieraden voorbeeld met kralenkapjes in het goud en zilversieraden voorbeeld met kralenkapjes zilver

 

De beste kralenkapjes lijm voor sieraden is natuurlijk onze bijouterie lijm. We raden aan om deze lijm 24 uur moet drogen voor het beste resultaat. De kleinste kralenkapjes 3mm goud zijn momenteel de beste verkochte kralenkapjes. Toch op zoek naar gouden kralenkapjes groot? Er zijn veel grote maten kralenkapjes voor verschillende grote kralen. Hoe je kralenkapjes wil gebruiken hangt af wat je er mee wil doen in je ontwerpen. Wil je koperkleurige koperen kralenkapjes voor het maken van sieraden? Check dan onze koperkleurige kralenkapjes assortiment. Ook zijn er een aantal vintage kralenkapjes voor het maken van sieraden.

Grote kralenkapjes zijn er voor grote kralen. Dit is vanaf 16mm en hoger. Let wel goed op de maat en binnenmaat van de kraalkap. Sieraden maken met kralenkapjes kan je doen met grote kralenkapjes, medium en kleine kralen kapjes. Kralenkapjes online winkelen kan in onze kralen groothandel webshop. Van sierlijke kralenkapjes met motief tot kralenkapjes met strakke vormen. Kunststof kralenkapje staan ook bekend als plastic kralenkapjes. Deze zijn gemaakt van de verantwoord geproduceerd gerecycled plastic. In onze showroom en webshop zijn ook vaak de nieuwste strass kralen kralenkapjes of caps te koop.

Zijn de kralenkapjes roestvrij? Ja alle metalen kapjes zijn gemaakt met een extra beschermde coating zodat ze heel lang meegaan en mooi blijven van kleur. Kralenkapjes online winkelen kan, maar het is ook vaak goed om de kralen met kapjes in het echt te zien. Wil je dit? Maak dan een afspraak in onze kralen groothandel showroom in Amstelveen in Groot Amsterdam.

Kapjes gebruiken in sieraden ontwerpen zoals oorbellen, armbanden, halskettingen en andere designs is hot en trendy! Welke kralenkapjes voor sieraden vind jij de mooiste?

Nieuwsbrief

Meld je hier aan en ontvang updates met de nieuwste kralen, sieraden onderdelen, creaties en bedrijfs-aanbiedingen. Ontvang 5 Euro Korting* bij je eerste bestelling. 
*deze actie geldt alleen voor geregistreerde bedrijven met een geldig KVK-nummer die nog niet zijn aangemeld.