Het artikel is toegevoegd aan de wishlist
Kralen Groothandel Glaser | Online sieraden winkel

Rocailles of borduurkralen

14-07-2018


Er zijn veel verschillende soorten rocailles. Wat vind je belangrijk?  Er zijn tegenwoordig heel veel inspiraties te vinden op bijvoorbeeld Pinterest of andere platforms en dit keer nu ook op onze kralenblog.
Wat kan je met rocailles doen?

Het makkelijkst is natuurlijk om een nylon draad (of staaldraad of elastiek) te nemen en daar één voor één rocaille kralen over heen te schuiven. Kies welke kleuren jij het leukst vindt, combineer ze, afhechten en klaar.
Rocailles staan ook bekend als borduurkralen omdat er ook vaak mee geborduurd wordt op kleding, tassen en haute couture ontwerpen. 

Net als met verf of ministek van vroeger, kan je er patronen en kleurafwisselingen mee maken in een borduurpatroon die je als maker voor ogen zou kunnen hebben.  Hier zitten vaak echt kunstwerken bij.

Rocailles in meerdere maten.

De maten van rocailles wordt in aan apart maatduiding gegeven sinds de 15e eeuw vanuit Venetie.
Wil je weten welke maten rocailles er zijn? Hier is een overzicht van de verschillende maten in de traditionele maten en in millimeters: 

Maat    MM
16/0    1,4
15/0    1,5
14/0    1,6
13/0    1,7
12/0    1,9
11/0    2,1
10/0    2,3
  9/0    2,6
  8/0    2,9
  7/0    3,5
  6/0    4,1
  5/0    4,6
  4/0    5,1
  3/0    5,6
  2/0    6,1
  1/0    6,6
  31    7
  32    7,5
  33    8
  34    8,5

Seed Beads

De rond-vormige rocailles worden in het Engels ook wel seed beads genoemd omdat de kralen zo groot zijn als zaden. Het glas wordt gesneden, gepolijst en dan op grote en vorm gesorteerd. De grootste rocailles worden in de industrie vaak “aardappelen” genoemd. Rocailles kunnen ook worden onderverdeeld in glas met en zonder een coating.


Tip: als je de glazen borduurkralen in de grond stopt, zoals hier op de foto zal er waarschijnlijk geen kralenboom gaan groeien

De kraaltjes zonder coating hebben de kleur van het glas. Waarbij een kraaltje met coating weer zorgt voor een extra effect. Kralen met een coating zijn wat gevoeliger hun kleur te verliezen. Daarom bieden wij alleen hele sterke coatings die heel lang goed blijven.
Sommige rocailles hebben een zilveren binnenkant waardoor ze uiterlijk meer glinsteren en glimmen. Kralen voor kinderfeestje.
Veel borduurplezier of rijgplezier vandaag.
 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan en ontvang updates met de nieuwste kralen, sieraden onderdelen, creaties en bedrijfs-aanbiedingen. Ontvang 5 Euro Korting* bij je eerste bestelling. 
*deze actie geldt alleen voor geregistreerde bedrijven met een geldig KVK-nummer die nog niet zijn aangemeld.