Het artikel is toegevoegd aan de wishlist
Kralen Groothandel Glaser | Online sieraden winkel

Waar moet je op letten als je goede houten kralen nodig hebt.

24-10-2018

Waar moet je op letten als je met goede houten kralen wil werken? De houten kralen in ons assortiment zijn van te voren geselecteerd op de hoogste kwaliteit en hebben een FSC® certificaat.


Dat betekent dat voor elke gekapte boom een nieuwe boom wordt geplant in speciaal aangelegde hout-productie-bossen.

Waar moet je nou op letten als je met houten kralen wil werken in je nieuwe sieraden of mode-ontwerpen?

Let op de verf

Test de kralen met je nagel of je er de verf van kan krabben. Als dat meteen gebeurd, is dat natuurlijk niet goed. Wat je ook zou kunnen doen: 
Maak een ontwerp en draag het zelf een tijdje om te kijken wat er gebeurd. Hout is een natuurproduct en leeft mee op je huid. Dus als je bijvoorbeeld ruwe ongelakte houten kralen koopt, worden deze kralen eerder "vies" dan als je gelakte kralen gebruikt.

Veel van onze kralen worden toegepast voor speenkoorden en wagenspanners. Dus de kans dat een baby de kralen in de mond krijgt is dus mogelijk. Daarom zijn al onze kralen gelakt met een lak op waterbasis waardoor het niet giftig kan zijn bij aanraking met de mond. 


Let op de afwerking van het rijggat

Bij goede houten kralen is het rijggat zo afgewerkt dat er geen houtspaandertjes zichtbaar zijn. Waardoor je ook makkelijk het rijgdraad door de kraal kan trekken. De kraal ziet er gewoon strakker uit.

 

Let op de prijs

De kwaliteit van houten kralen hangt heel nauw samen met de prijs.. Bij echt goedkope houten kralen is de kwaliteit vaak ook lager. Kans is dan wel heel groot dat dit hout eerder gaat barsten en sneller zijn kleur verliest.
 

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan en ontvang updates met de nieuwste kralen, sieraden onderdelen, creaties en bedrijfs-aanbiedingen. Ontvang 5 Euro Korting* bij je eerste bestelling. 
*deze actie geldt alleen voor geregistreerde bedrijven met een geldig KVK-nummer die nog niet zijn aangemeld.