Het artikel is toegevoegd aan de wishlist
Kralen Groothandel Glaser | Online sieraden winkel

Win vrijkaarten voor de grootste sieradententoonstelling van Nederland

05-02-2018


Win gratis tickets voor de grootste sieradententoonstelling van Nederland


Tot en met 3 juni 2018 kan je in het Museum Volkenkunde in Leiden naar de grootste sieradententoonstelling in een Nederlands museum ooit. Glaser Quality Beads heeft meegewerkt tijdens de voorbereidingen van deze nieuwe tentoonstelling en een bijdrage mogen leveren met bijzondere kralen en bijouterie onderdelen. Wij voelen ons vereerd met deze samenwerking met het museum en zijn daarom blij dat we toegangskaarten kunnen verloten aan mensen die graag deze expositie willen bezoeken. 


Kans maken op deze gratis toegangskaarten?

Maak kans op 2 vrijkaarten voor deze grootste sieradententoonstelling in Nederland in het Museum Volkenkunde in Leiden.

Beantwoord de vraag: "Uit welk land komt het meisje van de foto die je het meest ziet tijdens deze tentoonstelling?"  (zie foto)


Geef je antwoord op onze Facebook pagina en schrijf erbij waarom je deze vrijkaarten zou willen winnen?

Weet je al wat je gaat doen in de voorjaarsvakantie? Hou je van sieraden maken en ben je op zoek naar nieuwe sieraden-inspiratie? 
Bewonder de meest bijzondere sieraden uit de hele wereld, van vroeger en nu maar ook de bijzondere ontwerpen van hedendaagse ontwerpers.

BEZOEKADRES MUSEUM VOLKENKUNDE
Steenstraat 1, Leiden

OPENINGSTIJDEN
Dinsdag tot en met zondag
10 - 17 uur

CONTACT
info@volkenkunde.nl

+31 (0)88 0042800


Wat maakt deze tentoonstelling speciaal?

Sieraden uit de museumverzameling aangevuld met hedendaagse sieraden van toonaangevende ontwerpers uit de hele wereld, meer dan 1000 in totaal, staan garant voor volop kijkplezier, inspiratie, verbazing en bewondering. Behalve ‘hoe mensen zich wereldwijd versieren’, zoomt de tentoonstelling ook volop in op de makers, maaktechnieken en bijzondere verhalen.
 

De tentoonstelling is een ode aan de sieradenmakers

Eeuwenoude technieken vertellen een verhaal over cultuur, geschiedenis en identiteit. Aan de hand van de mooiste sieraden uit de collectie van Museum Volkenkunde, het Afrika Museum, het Tropenmuseum en Wereldmuseum Rotterdam; van verfijnde gouden sieraden uit Azië en Zuid-Amerika, sieraden gemaakt van de meest uiteenlopende natuurlijke materialen uit Oceanië en kralenwerk uit Afrika tot zilveren sieraden uit Noord-Amerika en het Midden-Oosten, worden deze verhalen verteld. 

Oud en nieuw

Naast sieraden uit de eigen collectie, die een periode van vele eeuwen omvat, toont de expositie ook hedendaagse sieraden van ontwerpers uit de hele wereld. 
Hun werk laat een waardering zien van traditionele technieken, motieven en materialen. Vaak als bron van inspiratie voor nieuwe toepassingen, 
soms in combinatie met hedendaagse technieken. Dit levert spannende en indrukwekkende sieraden op, zoals de ringen van Johanna Dahm, die de gietmethode van een Asante meestergoudsmid uit het West-Afrikaanse Ghana leerde.

Workshops & sieradenatelier
Bezoekers kunnen ook zelf aan de slag en met een eigengemaakt sieraad naar huis.


3 Tips van Glaser als je een museum bezoekt

Zodra je kaartje is gecontroleerd bij de ingang van een museum, raden wij je aan om de expositie op je af te laten komen;
Er zijn heel veel museum-medewerkers die tijdens de voorbereidingen al goed en diep hebben nagedacht over het thema, route en de kunstwerken die worden getoond.
Als het goed is er een ritme en boodschap te vinden. Maar waar moet je nou precies naar kijken? 

Tip 1  Volg je gevoel en loop langzaam of snel door de expositie ruimtes totdat je een kunstwerk ziet wat je het meeste aanspreekt. Dat is voor iedereen anders en soms ook hetzelfde.

Tip 2 Heb je een kunstwerk of sieraad gevonden die je het meest aanspreekt, bekijk dan het kunstwerk langer dan 10 seconden en ervaar de gevoelens die je erbij krijgt. Inspirerend? Vervelend? Inspirerend? Soms helpt het om het object vanuit verschillende hoeken te bekijken. Vraag jezelf dan ook af wie heeft het gemaakt en waarom het  anders is dan de rest.

Tip 3  Neem tussendoor een pauze. Zo kan je nog beslissen of je nog bepaalde ontwerpen nog een keer wil zien of dat je verder wil ontdekken.

Op zoek naar een leuk idee voor de voorjaarsvakantie of meivakantie?
Vakantie activiteiten rondom huis of in de buurt zijn altijd leuk. Een bezoek naar het museum in de meivakantie met het gezin. 
Blijf je liever van de Hollandse zon genieten, bezoek dan deze bijzondere tentoonstelling.
 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan en ontvang updates met de nieuwste kralen, sieraden onderdelen, creaties en bedrijfs-aanbiedingen. Ontvang 5 Euro Korting* bij je eerste bestelling. 
*deze actie geldt alleen voor geregistreerde bedrijven met een geldig KVK-nummer die nog niet zijn aangemeld.