Login om prijzen te zien! Gratis verzending NL vanaf €200,- ex. BTW

Alle Kettelstiften

Kettelstiften

Kies filter

Categorieën
Kleur
Kleur filter
Materiaal
Materiaal filter
Maat
Maat filter
Diameter rijggat
Diameter filter
Vorm
Vorm filter

M1338-65-08-738

10 gram

NL: Binnenkort online. Heb je dit artikel nu al nodig? Neem dan contact op met onze service-afdeling. EN: Soon available online Do you need this item already? Please contact our service desk via email info@glaser.nl

TEL 0031206844744 Artikel Nummer

Online kettelstiften kopen voor sieraden maken

Met onze kettelstiften kun je de mooiste sieraden ontwerpen maken. Ze kunnen een unieke uitstraling geven aan een oorbel of halsketting en je kunt deze kettelstiften en nietstiften kopen of speciaal bestellen in onze kralengroothandel webshop, waar je alles kunt vinden met betrekking tot technische sieraad benodigheden.

Ontdek kettelstiften voor sieraden maken

Kettelen is het verbinden en combineren van verschillende sieradenonderdelen met een speciale metalen stift, die ook bekend staan als staafje of pin. Met eene ambachtelijke sieraden techniek spelen kettelstiften een belangrijke rol in de creatie van nieuwe sieraden ontwerpen.

Wat zijn kettelstiften?

Kettelstiften zijn technische sieraden onderdelen van metaal en zijn een soort stift, of stevig dun metalen staafje of pinnetje of
aan één uiteinde een oogje.

Ze zijn bedoeld en ontworpen om je sieraden ontwerpen origineel en mooi te maken. Deze kleine maar essentiële technische onderdelen maken het mogelijk om kralen met elkaar op een originele manier te verbinden.

Hoe werken kettelstiften?

Het gebruik van kettelstiften is eenvoudig en veelzijdig;
Rijg bijvoorbeeld een gewenst aantal kralen op het staafje of pinnetje en buig het uiteinde om met een rondbektang zodat je nog een oogje hebt gemaakt waar je weer iets aan kan hangen.

Dus eerst rijgen en daarna het andere uiteinde van de kettelstift buigen tot een rondje, waardoor er een oogje ontstaat, die je met of zonder extra ringetjes, kunt bevestigen op een bepaalde plek in een armband, ketting of oorbel. Het verbinden van deze stiftjes noemen we 'kettelen'.

Bij ons kun je alleen Kettelstiften kopen die door de echte professionals worden gebruikt in verschillende soorten, maten en afwerkingen, zodat je altijd de perfecte keuze hebt voor je sieraden ontwerp.

Naast kettelstiften in diverse lengtes, draad-diktes en kleuren,
bieden we ook een ruime selectie van nietstiften aan.

Nietstiften hebben geen oogje aan het uiteinde, maar eerder een soort 'knopje' of "hoofdje". Je zou het kunnen vergelijken met  met een hele dune spijker maar dan mooier en zonder
scherpe punt.

Deze zijn ideaal voor oorbellen en hangers waar niets aan de onderkant hoeft te worden bevestigd om iets aan te hangen.

Voor het maken van het perfect ronde oogje dat de kralen op hun plaats houdt, is het juiste gereedschap van essentieel belang.
Wij raden de rondbektang met zijsnijder aan, die het kettelen en knippen van verschillende diktes metaaldraad gemakkelijk maakt.

Draaddikte

Dit is de dikte van het draad van de kettelstift. Wij bieden twee soorten draad dikte aan;  de gangbare standaard maat van 0.8mm, die voor veel maten kralen kan worden gebruikt, en de 0.6mm die vaak wordt gebruikt voor kralen met een klein smal rijggaatje zoals bij edelsteenkralen of echte zoetwater parels.

Ontdek de mogelijkheden van onze speciaal geselecteerde kettelstiften voor de professionals en andere sieradenonderdelen en breng je sieraden creaties tot leven met deze belangrijke technische benodigdheden voor sieraden.

Bij ons vind je alles wat je nodig hebt voor professionele sieraden ontwerpen. Laat je inspireren en kies de kleuren en lengte die voor jou het handigst zijn! Alle metalen zijn nikkelvrij en hebben een extra beschermende kleur-coating waardoor ze niet verkleuren.

Inloggen

Ben je nieuw hier? Registreer je hier