Login om prijzen te zien! Gratis verzending NL vanaf €200,- ex. BTW

Alle Pailletten

Pailletten

Kies filter

Categorieën
Categorieën
Kleur
Kleur filter
Materiaal
Materiaal filter
Maat
Maat filter
Diameter rijggat
Diameter filter
Vorm
Vorm filter

Pailletten kopen

Ontdek nieuwe pailletten bij groothandel Glaser

Op zoek naar nieuwe een uitgebreide selectie pailletten om bijvoorbeeld om mee te borduren en nieuwe embroidery art te laten stralen? Bij Glaser ben je aan het juiste adres. Wij bieden een gevarieerde collectie van veel verschillende pailletten en cuvettes in verschillende vormen, maten en kleuren. Of je nu op zoek bent naar klassieke zwarte pailletten of unieke vormen zoals sterren, bloemen, dieren of blaadjes, wij hebben het direct leverbaar. Wij kunnen, in opdracht, ook speciale pailletten laten produceren bij een van onze bekende productie-afdelingen. Ontdek hier ons diverse pailletten-aanbod.

Wat zijn pailletten?

Pailletten worden ook vaak cuvettes, lovertjes, sequins of glittertjes genoemd. Pailletten of paillettes zijn kleine glimmende, meestal ronde, plaatjes gemaakt van recycled kunststof met een gaatje in het midden of in de rand. Ze zijn er om kleding en accessoires mee te verfraaien. Pailletten worden vaak in borduurwerken, ook bekend als embroidery, toegepast en verwerkt op Haute Couture ontwerpen, feestelijke kleding, showkleding, circus- en bruidskleding. Alle pailletten in onze collectie zijn met de hand vervaardigd.

Bij Glaser kun je de pailletten in cup vorm, vlakke platte pailletten, cuvetten, of andere unieke pailletten bestellen in diverse maten. Van ronde, bloem, tot ster pailetten. Alle pailletten zijn geselecteerd op haute couture kwaliteit. Dit betekent dat ze duurzaam zijn geproduceerd, water- en transpiratie-bestendig zijn en mooi blijven qua kleur, nadat ze bijvoorbeeld met de kleding samen gestoomd worden. Kortom dry clean proof en duurzaam waarbij de hoogwaardige afwerking zorgt voor een blijvend mooie uitstraling van al je ontwerpen.

Pailletten bevestigen door ze op te naaien, hoe werkt dat?

Pailletten opnaaien is een precisiewerk waar je wel een bepaald geduld voor moet hebben. Met naald en draad kun je de pailletten op stoffen bevestigen. Voor het mooiste eindresultaat moet je secuur te werk gaan. Door bijvoorbeeld een gelijkmatige rijgafstand te houden, tijdens het opnaaien, zorgt ervoor dat er zonder gaten of speling tussen de pailletten een perfect resultaat kan worden gemaakt. Dit zie je vaak op elegante glimmende jurken, jasjes of tassen. Tip: Rijg pailletten zo strak mogelijk op de stof. Dit kan je afwerken met een borduurkraaltje voor een speciaal speels effect. Als de bevestiging te los zit, kunnen pailletten losraken en het patroon er anders dan je gewenst had uit komen te zien.

Borduren met kralen en pailletten

Veel van onze klanten combineren kralen en pailletten bij het ontwerpen van kledingstukken. Daarnaast zou je pailletten natuurlijk ook in sieraden kunnen toepassen. In combinatie met, bijvoorbeeld, borduurkralen kun je verrassende sieraden ontwerpen maken. Met behulp van speciale borduur-mallen of geprinte voorbeelden kan je eigen pailletten applicaties maken. Bekijk eerst goed welke kleuren er allemaal in het ontwerp passen. Met zelfgemaakte vormen kan je met pailletten bijvoorbeeld een feestelijk jurk, spijkerjasje of schooltas personaliseren. De creativiteit is aan jou. Wat ook wel handig is om te weten is, voordat je met pailletten gaat werken ze even eerst een uurtje of 2 in de diepvries legt. Hierdoor worden ze minder statisch en zijn makkelijk om mee te werken.

Betaalbaar en glimmend

Pailletten zijn betaalbaar en licht in gewicht. Onze pailletten zijn geschikt om gestoomd te worden. Wil je je borduurwerken met pailletten een luxe en glanzende uitstraling geven zonder de hoofdprijs te betalen? Bij Glaser kun je voordelig pailletten kopen voor de hoogste kwaliteit. Onze pailletten zijn verkrijgbaar in handige hoeveelheden van 100 gram of 50 gram, wat soms overeenkomt met, tussen de 9000 tot 3200 pailletten, afhankelijk van de grootte en het gewicht van de pailletten. Wil je meer weten over de hoeveelheden? Neem dan contact met onze service-afdeling voor persoonlijk en zakelijk advies.

Variatie in soort en maten

Bij Glaser kun je kiezen uit een brede selectie aan pailletten en cuvettes, verkrijgbaar in verschillende mooie kleuren, handige maten en unieke vormen. Onze collectie omvat vlakke platte pailletten, cupvormige pailletten, facetpailletten, confetti-paillettes en meer. Of je nu op zoek bent naar ronde glitterpailletten, unieke iriserende pailletten of schitterende cuvettes, Glaser heeft dit beschikbaar. Je kunt zelfs kiezen uit diverse kleuren en vormen om nieuwe hobby knutselwerken of decoratie ontwerpen een unieke uitstraling te geven.

Textiel en borduur versieringen met pailletten zijn overal verkrijgbaar, maar de juiste haute couture fabricagemethoden zijn belangrijk bij het werken met deze materialen in couture designs. De pailletten in onze collectie zijn gemaakt van gerecyled kunststof gecombineerd met P.E.T. en daardoor duurzaam voor ieder ontwerp.

Pailletten geschiedenis

Heel vroeger al plaatsten mensen kleine metalen muntjes op hun kleding om rijkdom te tonen of om bescherming te bieden. Deze gewoonte was vooral gebruikelijk bij nomaden. Pailleten heten in het engels sequins en is afgeleid van het Arabische woord 'sikka,' dat 'munt' betekent. Later werd dit 'zecchino' in het Venetiaans Italiaans. Pas aan het einde van de 16e eeuw werd het Franse woord 'pailletten' toegepast.

In de loop van de geschiedenis werden formele kledingstukken verfraaid met glanzende metalen schijfjes, wat vaak uren, soms dagen aan handmatig naaiwerk vereiste. Maar de trend veranderde begin 1900 toen er een opmerkelijke ontdekking werd gedaan bij de opgraving van het graf van de Egyptische farao Toetanchamon.

Er werden bijzondere kledingstukken aangetroffen versierd met kleine schijfjes van puur goud. Deze ontdekking beïnvloedde al snel het westerse mode-beeld met elegante jurken die steeds vaker werden versierd met honderden, soms duizenden metalen pailletten. Dit had wel als nadeel dat de jurken bijna niet te dragen waren vanwege het gewicht.

Eind jaren dertig vonden fabrikanten een manier om lichtgewicht pailletten te maken met een soort gelatine gekleurd met loodverf. Deze pailletten zagen er prachtig uit maar smolten al bij lichaamstemperatuur en lostte op in water.

Daarna ontwikkelde een wetenschapper een acetaatpailletten tijdens het werk bij in de filmproductie voor Kodak. Deze pailletten werd later verder ontwikkelt en werd gespecialiseerd om toe te passen in, onder andere glitterende extravagante danskostuums en overige stage-wear.

De pailletten van nu, worden meestal gemaakt van plastic of van een soort kunststof met biaxiaal georiënteerd polyethyleentereftalaat. Een soort duurzame polyesterfilm gemaakt van uitgerekt polyethyleentereftalaat (PET) dat wordt gebruikt vanwege een hoge transparantie, treksterkte, chemische en maatvastheid, reflectiviteit, gas- en geurloze eigenschappen en elektrische isolatie.

Glaser Quality Beads high fashion components one-stop-B2B-webshop

Glaser heeft een bron aan unieke High Fashion Components benodigdheden om prachtig mee te borduren voor de mooiste #embroideryart, maar ook te verwerken in sieraden of op kledingstukken. Naast pailletten bieden we een uitgebreid assortiment aan [LINKS=] kralen, bedels en hangers, strass-kristallen, cabochons, draad en ketting. Onze materialen zijn er om jouw wensen te laten vervullen en creativiteit te stimuleren om unieke, en mooie ontwerpen te creëren. Of je nu een ervaren ontwerper bent of net start, Glaser heeft alles wat je nodig hebt om je nieuwe unieke borduurwerken of andere projecten tot leven te brengen. Ontdek ons assortiment en laat je inspireren door onze hoogwaardige pailletten en cuvetten.